AIK:s transferfönster del 2

Gnaget arbetar vidare i transfermarknaden, och under de senaste dagarna har ett par riktigt intressanta rykten blossat upp. Vilka är på väg in, och vilka har vi lagt till på listan över spelare som vi har skeppat iväg? Det ska vi gräva ner oss i nu.


Jag är inte död, det kan jag nästan garantera! Mitt modem bestämde sig under förra veckan att göra livet så surt för mig som möjligt genom att helt och hållet lägga av, vilket har lett till att jag har fått ta en ofrivillig semester ifrån Silly Season. Nu är dock problemet löst, och jag ska sluta tjata om mig själv och vi byter istället fokus till AIK:s transferplaner.

Först och främst har vi skickat iväg Lalawele Atakora till… ja, vad det där turkiska laget nu hette. Ytterliggare en spelare som skickas bort på lån med köpoption, vilket innebär att vi måste börja förstärka snart. Både Daniel Gustavsson och Atakora är för tillfället borta, vilket innebär att vi borde köpa åtminstone en ytter.

Då har vi två minst sagt intressanta rykten som har florerat omkring på internet. Först ut är succémannen Niclas Eliasson från succélaget Falkenberg. Han är endast 17 år gammal men han kan ändå trixa bort hela Superettan till korvkiosken, så att killen har talang är mer eller mindre fakta. Jag skulle gärna se honom i Gnaget då vi behöver förstärkning på just yttermittfältet, och vi borde kunna locka bort honom från Falkenberg, trots deras för tillfället magiska äventyr.

Det andra ryktet handlar om Haris Radetinac från Mjällby. Det skulle vara en kanonvärvning om vi lyckades knyta till oss honom, och han skulle ge oss en ny dimension i anfallsspelet, och framförallt skulle vi då en enormt skicklig kreatör som skulle lyfta hela laget, det kan jag lova. Fotbollskanalen kunde tidigare bekräfta att ett konkret kontraktsförslag har erbjudits till yttermittfältaren, och jag håller tummarna att han väljer oss (men varför skulle han inte göra det?). Han har också endast ett år kvar på sitt kontrakt, vilket borde underlätta de eventuella förhandlingarna.

Ett rykte som är intressantare än bägge dessa är ryktena som placerar, ja fyfan, Teteh Bangura i AIK. Anfallaren som blev en legend i den svartgula tröjan på ett halvår. Det uppges att han är nära att bryta sitt kontrakt med Bursaspor, vilket kan öppna för en återkomst till Gnaget. Jag skulle välkomna honom hem med öppna armar, men det är lite oroväckande ändå – vad händer med Kennedy? Jag har svårt att se att AIK har råd att ha både Teteh och Kennedy i truppen, och jag tror att om den förstnämnde anländer så lämnar den sistnämnde, tyvärr.

Men, men. Om Kennedy skulle säljas så är Teteh Bangura helt klart en perfekt ersättare. 

En personlig tanke är att vi borde slå till på Anton Tinnerholm, han är en ruggigt bra högerback som skulle ge nyttig konkurrens till Lorentzon. Vi har kopplats ihop med ÅFF-spelaren tidigare, vilket tyder på att det inte är helt orealistiskt.

*****

Vi har även ett nyförvärv i klubben!

Ebenezer Ofori, The New Edubiase FC

En extremt bollskicklig ytterback som spelade med Ghana i U20-VM där landet tog sig till semifinal. Om man spelar i ett sådant lag så är man inte direkt pissdålig om man säger så. Han är en stortalang som är född så sent som 1995, och han verkar vara i förstahand vänsterback där han får agera back-up åt Nisse.

Betyg: ++++. Precis en sådan värvning som jag ville se. En ung, talangfull vänsterback som ger både bredd och konkurrens om vänsterbackspositionen. Blir intressant att se hur detta blir. Nu behövs bara en högerback.

Vad tycker ni om värvningen av Ofori? Och vad tycker ni om transferryktena som svävar kring AIK?

Å vi e AIK

Hektor Säll


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply