Sverige vann rysaren – chansen till U21-EM lever

Sverige balanserade onekligen på slak lina inför kvällens möte med Ukraina. Vid en vinst så skulle Sverige vara klart för play off till U21-EM i Israel 2013. Vid poängtapp hade Sverige varit helt utan chans till avancemang.

För svensk del inledde man på bästa vis genom att Astrit Ajdarevic knoppade in en hörna redan efter fem minuters spel.

Kort därefter utökade Mikael Ishak till 2-0 efter att målskytten Ajdarevic nickat fram bollen till Ishak. Ishaks fina skott innebar att drömöppningen var ett faktum och Sverige skaffade sig ett drömläge tidigt i matchen.

Tidigt in i den andra halvleken hade svenskarna ett par fina lägen att ta vara på, men skärpan i avsluten uteblev och kunde ukrainarna hitta tillbaka in i matchen.

Med åtta minuter kvar av ordinarie matchtid reducerade Bogdanov efter ett fint distansskott och det ukrainska laget kunde sakerliga känna vittringen av en kvittering.

Efter reduceringen väntade en oerhört spännande avslutning där Ukraina som väntat pressade på bra på offensiv planhalva, men till ingen nytta. Svenskarna höll undan och kunde ta en livsviktigt seger som betyder fortsatt spel i de kommande play off-matcherna.