Svenske talangens succédebut: ”Han är vår Messi”

Debut, utvald till matchens lirare, och bli kallad för klubbens Messi av fansen. Ett hyfsat facit, eller? Ja, så såg det ut för den svenske Liverpool-talangen Kristoffer Petersson som för närvarande är utlånad till League 1-klubben Tranmere.

Petersson som tillhört Liverpools ungdomsakademi väldigt länge huserar i Tranmere nu och en månad framåt. Sedan blir det tillbaka till Liverpool.

Debuten i Tranmere gjordes som sagt idag, och vilken match det blev.

Så här sa han till fotbollskanalen.se efter 2-1-vinsten:

– Det var hur kul som helst idag, som en frihetskänsla där ute på planen. Jag sprang och sprang och sprang, men även om jag blev jättetrött var det bara att fortsätta. Det var fruktansvärt roligt. Ganska snabbt fick jag fansen på min sida också, och så var det såklart skönt med tre poäng.

Fansens hyllning

– De kallade mig ”Tranmeres Messi” och ”Super Swede” och sådana saker. Jag har en spelstil som de kanske inte sett så ofta i Tranmere och när jag fick vara med om den här upplevelsen var det som att vara ett litet barn igen ute på planen. Alla problem runtomkring en försvann och jag ville bara ha bollen för att skapa chanser åt mina lagkamrater och visa vad jag kan göra. Det var fruktansvärt kul, som sagt.

Lånet som är på en månad innebär att 19-åringen kommer att återvända till klubben vid nyår, men vissa fans ville ha honom kvar längre.

– Efter slutsignalen idag var det en massa fans som kom fram och sade ”skriv på för resten av säsongen, vi behöver dig”, men vi får se vad som händer. Allting är väldigt nytt fortfarande och jag vill ta en sak i taget. Först FA-cupen alltså, och det är ju en tävling som jag följt sedan jag var liten. Det ska bli skitskoj att få vara med där.

Matchen som Petersson spelade idag betydde debut i A-lagssammanhang. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply