Svensk doldis förlänger med tysk klubb

Den 30-årige mittbacken Per Nilssons kontrakt med Bundesliga-klubben Nürnberg var på väg mot sitt slut till sommaren. Men nu har båda parterna kommit överens, och Nilsson har signerat ett tvåårskontrakt med dem, lyder ett uttalande på lagets officiella hemsida.

”Pelle Nilssons förlängning av kontraktet är för oss behovet av en sammanghängande, logisk konsekvens”, kommenterar Martin Bader, VD på en sportradiokanal i Nürnberg. ”Pelle är en spelare som har tillbringat de senaste tre åren innehavandes en karaktärsmässigt viktig roll i FC Nürnberg och utöver det har han spelat imponerande bra de senaste månaderna, och visat stora idrottsliga egenskaper.”

”Vi är övertygade om att klubben kommer att tjäna på dessa egenskaper de kommande åren”, avslutar Bader.

Härnösand-födde Nilsson kom till sin nuvarande klubb från ligakonkurrenten Hoffenheim år 2010. Det lag som tog in den relativt oprövade svensken, när de hämtade honom från norska Odd Grenland tre år tidigare. Hans höga status i Tyskland till trots, har den gänglige backen aldrig riktigt fått chansen i det svenska landslaget. Något som hans blott fem landskamper sedan 2001 bevisar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply