Supertalangen avgjorde dramatisk match med ett hattrick

Basel hade kopplat ett riktigt hårt grepp om mötet mot Valencia, då man vann med hela 3-0 hemma i Schweiz. Spanjorerna var dock inte redo att ge upp, utan man åkte till hemmaborgen Mestalla med förhoppningarna om att göra det omöjliga.

I den 38:e minuten skulle stortalangen Francisco ”Paco” Alcacer göra Valencias och matchens första mål. Den 21årige anfallaren har imponerat stort för Valencia under säsongen, och han har spottat in mål under hela året.

Endast fyra minuter senare skulle Eduardo Vargas skicka in 2-0, och sammanlagda 2-3 för Valencia.

I matchminut 70 skulle Alcacer göra mål nummer två för kvittera tilltällningen och ta matchen till en förlängning.

Förlängningen skulle dock bli en mardröm för gästerna. Marcelo Diaz och Gaston Sauro fick syna det röda kortet i den 100:e respektive 105:e minuten. Då passade Alcacer på att avgöra mötet genom att fullborda sitt hattrick, medan Juan Bernat avslutade målskyttet med att fastställa 5-0 som slutresultat.