Superettansummering: Omgång 3

Varje omgång av Superettan ger Silly Season er den viktigaste informationen om den senaste omgången, här nedan följer omgång 3.

Degerfors – Jönköpings Södra 2-1

Mål: 1-0 Ferhad Ayaz, 2-0 Marcus De Bruin, 2-1 Aleksei Kangaskolkka

Kommentar: Degerfors hade en tung inledning bakom sig medans Jönköping hade öppnat på bästa sätt i serien. Då passade Degerfors på att bryta båda sviterna och tog hem segern på reservarenan Behrn Arena i Örebro.

Ängelholm – GAIS 1-1

Mål: 0-1 Andreas Drugge, 1-1 Martin Andersen

Utvisning: Andreass Augustsson, GAIS

Kommentar: Ängelholm fick den ”upppeggad” av domaren som tränaren Joakim Persson uttryckte det när Augustsson fick rött kort efter knappa halvtimmen. Istället fick GAIS en billig straff med knappa kvarten kvar som gav ledningen, dock kvitterade ÄFF med ett fint volleymål.

Östersund – Landskrona 2-2

Mål: 1-0 Tobi Joseph, 2-0 Thomas Boakye, 2-1 Erik Andersson, 2-2 Linus Malmqvist

Kommentar: 2-0 blev till 2-2 efter att 15-årige Erik Andersson sattit en frispark och den dubbelt så gamle Malmqvist nickade in kvitteringen på stopptid. Innan dess hade Östersund visat att man har en del bra offensiva kvalitéer i laget.

Varberg – Sundsvall 0-4

Mål: 0-1 Johan Eklund, 0-2 Ari Skulason, 0-3 Johan Eklund, 0-4 Daniel Sliper

Utvisning: Fredrik Björk och Kujtim Bala, Varberg

Kommentar: Varberg var med i matchen fram till det röda kortet minuten före paus som innebar 2-0 till Sundsvall på en frispark av Ari Skulason. Då fick luften ur Varberg och Sundsvall kunde kroosa sitt motstånd och bröt sin dystra svit efter två 3-0-förluster.

Värnamo – Falkenberg 0-1

Mål: 0-1 Stefan Rodevåg

Kommentar: Falkenberg har överraskat stort och är det ända laget med full poäng efter tre omgångar sedan man besegrat talangfabriken Värnamo som troligen får jaga nytt kontrakt den här säsongen också. Sören Åkeby har ännu inte fått igång laget.

Ljungskile – Assyriska 0-1

Mål: 0-1 Christer Youssef

Kommentar: På ett ödsligt Borås Arena vann ett formstarkt Assyriska och har nu skramlat ihop sju poäng. Ljungskiles poäng i premiären mot Hammarby är deras ändå än så länge och ett icke ihopspelat Ljungskile måste få igång spelet för att undvika en bottenstrid.

Hammarby – Örebro 2-1

Mål: 1-0 Erik Sundin, 2-0 Billy Schuler, 2-1 Alhassan Kamara

Kommentar: Bajenfansen skrek efter en seger och fick starkt gehör av spelarna som spelade ut Örebro fullständigt och P-OLjungs manskap fick bevittna sitt första poängtapp den här säsongen medans Hammarby tog sin första seger efter att ha inledit med två oavgjorda.

Örgryte – Brage 1-0

Mål: 1-0 Emil Karlsson

Kommentar: Efter två förluster fick Örgryte sin första seger i Superettan den här säsongen, Brage har inte lyckats upprepa sin premiärseger mot Ängelholm och kanske få kriga längre ner i tabellen ändå. Det återstår att se, klart är iallafall att man inte är riktigt ihopspelade ännu.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply