Superettansummering: Omgång 2

Varje omgång av Superettan ger Silly Season er den viktigaste informationen om den senaste omgången, här nedan följer omgång 2.

Landskrona – Ängelholm 0-0

Kommentar: Att man matchen slutade 0-0 var ”helt sjukt” som Landskronaspelaren Fredrik Karlsson uttryckte sig. Massor av målchanser i den här matchen, främst för Landskrona. Me stolpen, ribban och Matt Pyzdrowski räddade ÄFF.

GAIS – Degerfors 3-1

Mål: 1-0 Linus Tornblad, 2-0 Joel Johansson, 3-0 Andreas Drugge, 3-1 Ferhad Ayaz

Kommentar: GAIS var att känna igen och tog sin första seger i seriespel sedan i april 2012. Man spelade ut Degerfors fullständigt och var helt klart välförtjänta av den här segern, nu kanske det släpper för ”Makrillarna”.

Hammarby – Värnamo 1-1

Mål: 0-1 Pär Cederqvist, 1-1 Erik Figueroa

Utvisning: Johan Niklasson, Värnamo

Kommentar: Hammarby försökte och skapde målchanser, men trots ett numerärt överläge i nästan tjugo minuter lyckades man inte vinna. Värnamo spelade defensivt och gjorde ytorna små för Bajen som fortfarande suktar efter första segern i Superettan 2013.

Falkenberg – Ljungskile 2-1

Mål: 1-0 Stefan Rodevåg, 1-1 Patrick Hopkins, 2-1 Tobias Karlsson

Kommentar: Falkenberg med Hans Eklund vid rodret fortsätter att imponera trots att Eklund är ny tränare, i Ljungskile är också mycket nytt. Men Falkenberg hanterade detta bäst och ser oneklingen spännande ut den här säsongen.

Jönköpings Södra – Varberg 2-1

Mål: 1-0 Robert Gojani, 1-1 Gabriel Altemark-Vanneyr, 2-1 Aleksei Kangaskolkka

Kommentar: Två lag som imponerade i sina respektive premiärer, inte minst Jönköping som nu har två segrar på de två första matcherna. Jönköping avgjorde på stopptid och hänger liksom ifjol med i toppen i säsongsupptakten. Stadsparksvallen var inte spelduglig, så matchen spelades på Borås Arena.

Assyriska – Örgryte 3-0

Mål: 1-0 Admir Aganovic, 2-0 Sotirios Papagiannopoulos, 3-0 Admir Catovic

Kommentar: Örgryte har börjat väldigt illa med två förluster och 0-5 i målskillnad, kanske en baksmälla från avancemanget till cupsemin. Assyriska visade sin klass som man inte alltid brukar lyckas visa upp, men idag lyckades man.

Brage – Östersund 0-0

Kommentar: Nykomlingen Östersund fortsätter att vara obesegrade med två kryss på de två inledande matcherna, storsatsande Brage lyckades inte följa upp premiärsegern i sin hemmapremiär mot jämtlänningarna. 

Örebro – Sundsvall 3-0

Mål: 1-0 Mohammed Saeid, 2-0 Alhassan Kamara, 3-0 Ahmed Yasin

Kommentar: Örebro visar att man ska tillbaka till Allsvenskan, det gör inte Sundsvall. Två nedflyttade lag möttes på Behrn Arena där Sundsvall inkasserade sin andra raka 3-0-förlust medans Örebro inkasserade sin andra raka seger och andra raka nollan för målvakten Oscar Jansson.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply