Sunderland till Wembley efter straffar

Efter 2-1 på Stadium of Light för två veckor sedan möttes Sunderland och Manchester United på Old Trafford för den andra semifinalen mellan lagen i Capital One Cup. Matchen utvecklades till en oerhört dramatisk tillställning och fick avgöras på straffar.

Jonny Evans nickade in 1-0 till United efter att Danny Welbeck skarvat vidare en hörna efter 36 minuter. Efter en hård, tuff och jämn match stannade resultatet där fram till full tid – vilket innebar förlängning. United var då en halvtimme från Wembley och en cupfinal mot ärkerivalerna Manchester City (bortamålen räknades först efter förlängning).

Det såg länge ut att hålla hela vägen för David Moyes mannar, men målvakten David De Gea bjöd på en jättetabbe när Phil Bardsley sköt utifrån och De Gea fumlade in bollen i nät i den 119:e minuten. Det innebar 1-1 i matchen och 3-2 till Sunderland sammanlagt.

United satte dock 2-1 tack vare Javier Hernández med matchens sista spark och kvitterade därmed till 3-3 totalt. En oerhört dramatisk avslutning på förlängningen följdes upp av en straffläggning.

Trötta och nervösa spelare resulterade i en väldigt dålig straffläggning där endast tre av tio skott gick i mål. Vito Mannone gjorde den avgörande räddningen på Rafaels straff och tog Sunderland till Wembley efter 2-1 i straffläggningen.

Där väntar alltså Manchester City, som slog ut West Ham med förkrossande 9-0. Finalen spelas den 2 mars.