Sunderland – Swansea 2-2: Fletcher tvåmålsskytt och Taylor skadad

Den första halvleken i matchen Swansea – Sunderland bjöd visserligen på tre mål, men det sista av dessa hade förmodligen inte kommit till om det inte vore för en allvarlig incident i matchen.

Hemmalagets Neil Taylor kolliderade med Craig Gardner i en närkamp efter femton minuter och fick bäras ut med en syrgastub. Det är fortfarande oklart hur länge han blir borta, men rapporter säger att det handlar om en fraktur i vristen I övrigt var de första fyrtio minuterna inte mycket att hänga i granen.

Men, helt plötsligt, tog bortalaget ledningen efter fyrtio minuters spel när Swansea-mittbacken Ashley Williams bjöd Sunderlands nyförvärv Steven Fletcher på ett friläge, som han säkert förvaltade med ett lågt avslut nere vid det bortre hörnet.

Men på tilläggstid i den första halvleken kvitterade hemmalaget till 1-1. Michu fick bollen av Jonathan de Guzman och hittade Nathan Dyer snett framåt. Dyer bjöd på en läcker chipp fram till Wayne Routledge, som gick på kraft och lyckades få in bollen bakom Simon Mignolet.

Dock var det Sunderland som skulle få det sista ordet i den första halvleken. När tilläggstiden på sex minuter passerat fick bortalaget en frispark långt ute till vänster som Sebastian Larsson tog hand om. Frisparken var bra slagen och skarvades vidare av en motståndarförsvarare innan den nådde fram till Steven Fletcher som rullade in bollen i öppet mål.

Sjutton minuter in i andra halvlek var spanjoren Michu, oerhört nära att nicka in Jonathan de Guzmans inlägg från vänster. Nicken studsade dock tätt ovanför ribban. Fyra minuter senare fick han dock utdelning, efter ett perfekt inlägg från de Guzman ryckte Michu ifrån sin markering och nickade in 2-2 bakom Mignolet som bara hann få händerna på bollen.

Swansea drabbades dock av ett bakslag bara minuterna efter kvitteringsmålet, när mittbacken Chico jagade efter den inbytte Louis Saha och lyfte foten i ansiktshöjd mot sin motståndare. En väldigt farlig och dessutom onödig spark mot ansiktet.

Det var ingen kontakt, men domaren Roger East bedömde det som vårdslöst spel (vilket var korrekt) och visade det röda kortet. Michael Laudrup valde då att byta ut målskytten Routledge till förmån för mittbacken Alan Tate.

Trots utvisningen var det Swansea som förde matchen de sista tjugo minuterna. De höll bollen inom laget, flyttade upp med en del spelare och lyckades också komma fram till några småfarliga chanser.

När Roger East blåste av matchen efter lite drygt hundra minuters spel sammanlagt var ställningen dock 2-2, vilket innebar en poäng vardera. Swansea ligger just nu tvåa på sju poäng i en haltande tabell, medan Sunderland ligger tolva på två poäng.