Succétränaren går mot pension

Bayern Münchens manager Jupp Heynckes var en stor del i klubbens felfria säsong med den historiska trippen, där Champions League, Bundesliga och tyska cupen togs hem. Managern kommer dock att lämna sitt uppdrag när kontraktet löper ut i sommar och uppgifter har länkat han samman med Real Madrid.

På dagens presskonferens berättade dock den numera 68-årige managern, att han inte kommer att ta ett nytt tränarjobb. Det kan mycket väl betyda att hans karriär nu är över.

Heynckes sade: ”De senaste två åren har varit mycket intensiva. Du lever bara för fotbollen och ditt personliga liv blir begränsat. Jag hade inte en enda ledig dag förra året. Under de senaste veckorna har jag insett att jag har nått en ålder då du känner att spänningen akut,” berättade Heynckes enligt AS, och fortsatte.

”Jag sa till min fru förra året att min avsikt var att fortsätta kontraktslängden ut och sen lämna. Jag kommer inte att fortsätta coacha, även om jag har fått erbjudanden från rika klubbar. Men pengarna är inte det viktiga. ”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply