Succé för Ranegie mot reducerat Milan

Milan inledde den första halvleken bäst, där man skapade ett flertal vassa lägen inom de tio första minuterna. Först var Pazzini framme och misslyckades med att få träff på bollen, och endast minuter efter det hade Phillipe Mexes en farlig cykelspark på hörna. Och däefter var Ell Shaarawy nära från högerkanten, men även där var målvakten i vägen.

Efter det växte Udinese in i matchen allt mer och man hotade stundtals mycket framåt, där Di Natale fick mycket boll och Mathias Ranegie stod för en pigg inledning. I slutet av den första halvleken skulle det också ge resultet, när Abbiati missbedömde ett inlägg som Ranegie hoppade upp högst på och nickade in i det tomma målet.

Udinese inleder den andra halvleken bäst, men det är Milan som gör det andra målet i matchen. Efter åtta minuters spel trycker El Shaarawy till från distans, som flyger rakt in i nätmaskorna förbi en chanslös Udinese-målvakt. Udinese tar därefter över matchen och Di Natale är nära att nicka in matchen tredje mål, men Abbiati var med bra på det avslutet och styrde bollen över.

Men det blev bara värre, för i den 65e matchminuten fälldes Mathias Ranegie i straffområdet av Zapata. Domaren dömde straff och Zapata fick rött kort. Di Natale som slog straffen därefter gjorde det säkert, när han lurade Abbiati och la in den enkelt till höger om Milans målvakt.

Milan försökte därefter att lyfta upp spelet och hotade stundtals med en man mindre på planen, med avslut från bland annat Pazzini. Men strävan efter en kvittering avtog något när Kevin Prince Boateng drog på sig sitt andra gula kort och fick därmed lämna planen, precis som Zapata gjort tidigare. Ett Milan med endast nio spelare på planen lyckades därefter inte att hota Udinese, som istället var nära i slutskedet att dryga ut ledningen genom bland annat Di Natale och Ranegie, men matchen slutade 2-1 till hemmalaget.

Milan har därmed dragit på sig sin tredje ligaförlust för den här säsongen, och trots den lovande starten på matchen, sitter nog Allegri mer löst än någonsin tidigare. Annorlunda situation är det dock för svensken Ranegie, vars start med Udinese knappast kunde startat bättre!