Stuttgart tog sin första seger

Det tog bara 30 sekunder innan gästande Stuttgart tog ledningen på Walterfallenstadion. Hemmalagets mittförsvarare Marcos António, som gjorde sin första match för Nürnberg, spelade en för lös hemmåtpass mot Rafael Schäfer, som den bosniske anfallaren, Vedad Ibiševic, snappade upp och lade in i mål.

Hemmalaget var dock det klart bättre i den första halvleken. Man jagade en kvittering och var också nära genom bland annat Almog Cohen, men gästernas målvakt, Sven Ulreich, stod emot bra.

Marcos António var nära på att ännu en gång klanta till ytterligare ett mål bakåt. På egen planhalva tappade han bollen till samme Ibiševic, som dock denna gång sköt bollen i gaveln. Brasilianaren byttes också ut av Dieter Hecking efter bara kvarten spelad, efter en ytterst instabil insats i sin debut.

Nürnberg fick in en kvittering i den första halvleken via Timm Klose, men målet dömdes bort för offside. Trots en hög press och ett par vassa målchanser, hade gästande Stuttgart ledningen med 0-1 och var på väg mot sin första seger.

I den andra fortsatte de rödklädda att jaga en välförtjänt kvittering, men var alldeles för tama i sina avslut framåt. Detta skulle kosta ett mål bakåt, då gästerna stod emot bra och kunde med kvarten kvar att spela, istället utöka ledningen med 0-2. Vedad Ibiševic hittade fram till Martin Harnik som sköt in 0-2 med högerfoten.

Hemmalaget lyckades aldrig återhämta sig och VfB Stuttgart tog säsongens första trepoängare. Nürnbergs fina form i inledningen, har tagit lite av en u-sväng, då man nu har tre raka förluster. Stuttgart tar ett kliv upp från botten, medan FC Nürnberg faller ner på en elfeplats.