Stuttgart skrällde hemma mot Schalke

Det såg också väldigt lovande ut för hemmalaget redan från början. De hade några halvt farliga målchanser, vilket också dock Schalke hade. Det var ändå Stuttgart som tog ledningen i den 23:e minuten. En frispark lyftes in och Martin Harnik var först där och nickade säkert in 1-0. Tempot stannade upp lite efter målet vilket gjorde att det resultatet stod sig till pausvilan.

Stuttgart utökade ledningen tidigt i andra halvlek till mångas förvåning. Ännu ett nickmål, men den här gången var det Cacau som var sist på bollen. Bara för att de hade en 2-0-ledning så drog inte hemmalaget ner på tempot, utan kunde istället återigen utöka sin ledning. Bollen spelades snett inåt bakåt och Harnik la in sitt andra för kvällen.

Schalke skulle dock få in en reducering. I den 69:e minuten gjorde inhopparen Adam Szalai 3-1, men närmare än så kom inte bortalaget och matchen vanns av Stuttgart som därmed utökar marginalerna i bottenträsket. Schalke är kvar på en tredjeplats.