Sturridge sumpade den brittiska drömmen

Vilket sjukt drama! Vi har bjudits på högklassig underhållning under dagen och även om de bästa spelarna i världen saknas, är det någonting som man inte ska missa. Dagens sista match blev som väntat en intressant historia. Sydkorea tog ledningen mot hemmanationen genom Dong-Won Ji. Hans avslut såg dock inte helt otagbart ut och Butlands agerande vid målet var svagt anser jag. Men efter baklängesmålet var britterna snabbt framme och fixade en kvittering, där Aaron Ramsey fick in bollen i nät. Den sydkoreanske målvakten skulle dock få revanschera sig ett par gånger i matchen.

Först och främst fick britterna en ny straff, efter att Sturridge fällts. Straffen som Aaron Ramsey slog igen, räddades den här gången av Sung-Ryong Jung. Och Sydkorea var bra i den här matchen och britterna ska vara hyfsat nöjda med det oavgjorda resultatet ändå. Förlängningen kändes dessutom sydkoreanerna vassare i, men det blev en straffläggning som fick avgöra dramat. Där var alla spelare tillräckligt kyliga med sina straffar, bortsett från Daniel Sturridge. Chelsea-anfallaren la den femte straffen för Storbritannien, Sung-Ryong Jung gick rätt och räddade fint. Den efterföljande straffen satt sedan Sung-Yong Ki och britternas dröm om ett OS-guld i fotboll gick upp i rök.

***

Ett stort grattis först och främst till Sydkorea som helt klart förtjänade den här semifinalplatsen, efter en lysande genomförd kvartsfinal. Matchens lirare var Sung-Yong Ki som sedan välförtjänt också fick skjuta hem matchen för sydkoreanerna. Samtidigt är jag väldigt besviken på Storbritannien som har mycket mer i sig, men som inte fick ordning på spelet till hundra. Att dessutom bli utslagna i en straffläggning känns väldigt brittiskt. Den traditionen behåller man åtminstone.

Semifinalerna som väntar är nu Japan – Mexico och Brasilien – Sydkorea. Mycket fart är att vänta.
__________________________________________________________

Rasmus Hammarström
Favoritlag: AC Milan
Favoritspelare: Kevin Prince Boateng, Kaká och Ronaldinho
Twitter

OS-Tips
Herrar: Guld – Brasilien, Silver – Senegal, Brons – Storbritannien
Damer: Guld – USA, Silver – Sverige, Brons – Japan

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply