Stuani frälste Espanyol i matchen sista minut

Efter elva spelade minuter lyckas bortalaget Rayo Vallecano ta ledningen efter att Leo Carrilho gett ledningen med pannan från nära håll. På de efterföljande repriserna kunde man ifrågasätta godkännandet av målet då det var svårt att avgöra om bollen verkligen passerat mållinjen. Trots vilda protester godkänns målet och spelet rullar vidare.

Kontroversen sätter fart i Espanyols spelare och laget sätter bra fart framåt för att kunna trycka in en kvittering. När matchuret börjar närma sig 45 minuter kommer en välbehövligt kvittering. Mittfältaren Verdú snappar upp bollen och kan därefter läckert chippa in kvitteringen.

Tre minuter innan halvtidsvilan får Piti chansen att ge bortalaget ledningen när han tar emot bollen i straffområdet. Alvarez i Espanyols mål parerar bra och räddar laget från ett underläge.

Kort inpå den andra halvleken kan Verdú ge sitt Espanyol ledningen i samband med en hörna. Spanjoren tar emot bollen och drar till med ett skott från den högra delen av straffområdet. Det fina skottet går in bakom Rubén i Rayos mål.

En stund senare är det dags för Rayo att kvittera då Alejandro Domínguez assisterar Leo Carrilhos som i sin tur placerar in 2-2 i målvaktens vänstra hörn.

Minutrarna efter kvitteringen drar sig Rayo på en utvisning när Mikel Labaka får rött kort för en hög spark mot tvåmålsskytten Verdú.

Även Espanyol hann få en spelare utvisad innan matchen skulle till att blåsas av. Argentinaren Diego Colotto ådrog sig sitt andra gula kort och visades således ut.

När alla väntade på slutsignalen chockade Espanyols Stuani majoriteten på läktaren när han nickade in Verdús inlägg. Målet kom i matchens tredje tilläggsminut och uruguayanen blev stor matchvinnare för bottenlaget Espanyol.