Strafforgie när Valdes räddade poäng

Helgens första Serie A-match i den fjärde omgången spelades mellan två lag som värvat flitigt den här sommaren. Parma fick besök av det som vanligt lila-klädda Fiorentina, i en match som skulle visa sig bli öppen från start.

Det var som sagt en jämn början, där Parma var framme och hotade ett par gånger, men där även Fiorentina hade sina möjligheter. Men efter 20 minuters spel var det gästerna från Florens som tog ledningen, när Borja Valero rullade fram bollen till Facundo Roncaglia, som drog till med ett avslut från mer än 20 meter utanför straffområdet. Parmas målvakt Antonio Mirante var visserligen på bollen, men lyckades inte styra undan avslutet som flög in i nätmaskorna. Rongaclias första Serie A-mål för Viola var därmed ett faktum.

Det var efter det en jämn historia resten av halvleken, där hemmalagets Alessandro Lucarelli hade en nick i virket endast nio minuter efter gästernas mål. Men även Viola var nära att dryga ut sin ledning innan halvleken tagit slut, när målskytten Facundo Roncaglia höll sig framme igen på ett inspel från höger. Hans avslut gick dock i den närmaste stolpen och resulterade inte i mer än en resultatlös hörna därefter.

I den andra halvleken försökte Parma att lyfta upp spelet ordentligt på Fiorentinas planhalva, och fick en straff när Roncaglia rev ner en Parma-spelare i eget straffområde. Tur då för gästeran att Valdes straff var av de svagare straffarna som målvakten därmed ganska enkelt räddade. Parma hade därefter ett par farliga avslut mot mål i slutet, men istället var det Fiorentina som fick chansen att avgöra i slutminuterna när Parma drog på sig en straff.

Fiorentinas stora anfallsstjärna Jovetic klev fram men brände straffen som skulle betytt 0-2, och det blev värre för gästerna. För på tilläggstid tog nyförvärvet Luca Toni med händerna i eget straffområde och gav därmed hemmalaget chansen från straffpunkten igen. Fram klev återigen Jaime Valdes, som den här gången tog revansch på missen tidigare i matchen och gav Parma en blytung poäng mot Fiorentina.