Stor dramatik när Juventus segrade i den italienska Supercupen

Juventus FC kunde på lördagseftermiddagen skriva in ytterligare än titel till sin meritlista. På Beijing National Stadium kunde man, efter stor dramatik, besegra SSC Napoli med siffrorna 4-2.

Edison Cavani skulle öppna målskyttet i den kinesiska huvudstaden denna lördagseftermiddag. Efter att ha blivit helt frispelad kunde uruguayanen, trots ett först lyckat ingripande av Buffon, slå in bollen i den 27:e matchminuten.

Men Juventus skulle komma tillbaka – Kwadwo Asamoah klev fram i sin första match i Juve-dressen och utjämnade vackert tillställningen tio minuter senare. Men matchen var långt ifrån över.

Goran Pandev skulle strax innan halvlek återigen sätta Azzuri i förarsätet. Efter en duel med en Juventus-försvarare, kunde han mycket läckert chippa in 1-2 i den 41:a matchminuten.

Juventus malde på men denna ytterst underhållande match svängde åt bägge håll. Men de Bianconeri skulle till slut få in en kvittering, när man i den 74:e minuten tilldömdes en straff. Vidal kunde behärskat placera in bollen och matchen var – ännu en gång – oavgjord.

Med bara minuter kvar skulle dock Walter Mazzaris manskap åka på en riktig smäll. Goran Pandev fick syna det röda kortet, efter en oklar incident på mittplan, som TV-repriserna visar vara av verbal karaktär. Strax därefter fick även Zuniga visas ut, efter sin andra varning i matchen.

Den målrika och underhållande tillställningen gick till en förlängning, där dock Juventus sågs som klara favoriter. Napoli skulle spela med två man mindre och detta var också något som givetvis blev direkt avgörande. Cristian Maggio styrde in bollen i eget mål och några minuter därpå kunde Mirko Vucinic fastställa resultatet när han gjorde 4-2 på Morgan De Sanctis i Napolis mål.

Juventus tog i och med dagens seger sin femte Supercup-titel. Napoli, som vann mot just Juventus i cup-finalen förra säsongen, får vänta på sin andra Supercup-titel.