Stor dramatik när Barcelona avgjorde sent

Det var en underbar stämning på Ramón Sánchez Pizjuan när domaren Miguel Lahoz blåste igång mötet mellan Sevilla och Barcelona. Hemmalaget hade inte förlorat en match i ligan och Michel´s mannar ville visa att det inte var någon slump att man lyckats besegra lag som Real Madrid.

Gästerna var obesegrade dom också. Tränaren Vilanova hade möjligheten att skriva in sig i historieböckerna vid en eventuell vinst.

Katalanerna kontrollerade inledningen av matchen, men det var Sevilla som tog ledningen. Gary Medel sköt ett skott som styrde på Mascherano och bollen letade sig vidare till tysken Piotr Trochowski som enkelt kunde placera bollen bakom en chanslös Victor Valdes.

I början av den andra halvleken så utökade hemmalaget ledningen genom Alvaro Negredo, som enkelt tog sig förbi Song och chippade vackert bollen över Valdes.

Cesc Fabregas gav Barcelona nytt hopp när han i den 53:e minuten reducerade till 2-1. Kort därefter så hamnade Cesc i rampljuset igen när han rök ihop med Sevilla´s Gary Medel. Fabregas tog sig i ansiktet, och chilenaren fick syna det röda kortet.

Cesc Fabregas gjorde sitt andra mål för kvällen när han kvitterade för Barcelona med endast två minuter kvar av ordinarie tid. Sevillaspelarna var rasande på domaren som inte blåste hands på Thiago i situationen innan.

Palop storspelade i målet, men kunde inte göra något åt David Villa´s skott på tilläggstid som avgjorde matchen för Barcelona. Villa har varit klockren när det gäller att förvalta chanser. Spanjoren har gjort mål på 75 % av hans skott den här säsongen.