Stoke fick med sig kryss på Anfield

Liverpool var på jakt efter säsongens andra ligaseger sedan man besegrat Norwich med 5-2 förra helgen på bortaplan. Ett lag som man alltid haft problem med är det stora, fysiska och kraftiga Stoke, så även denna dag då man inte lyckades få hål på Asmir Begovic i bortamålet.

Steven Gerrard hade ett fint långskott efter 26 minuter, men Begovic sträckte ut och lyckades få ut bollen till hörna. Ett Stoke som drog på sig hela sex varningar under matchens gång fick också se underbarnet Raheem Sterling träffa utsidan av stolpen efter sjuttio minuters spel efter ett fint anfall från hemmalaget.

Även anfallaren Luis Suárez, som gjorde hattrick senast mot Norwich, hade en fin möjlighet ur snäv vinkel då även han träffade utsidan av stolpen. Denna gång kom bollen mycket högre upp dock, nästan i ribbhöjd.

Till sist, när klockan tickade upp mot tilläggstid, kom ett desperat inlägg från Liverpool och bollen nådde ända fram till Martin Skrtel inne i straffområdet. Ett halvdant läge för slovaken som fick lite för mycket snedträff och träffade stolpen innan bollen rann ut till inspark. Med lite tur där hade Suárez fått öppet mål och enkelt kunnat slå in returen.

Men matchen slutade alltså mållöst, trots 68 procents bollinnehav för hemmalaget och tolv avslut mot Begovic (Stoke fick bara iväg fyra mot Pepe Reina). Tilläggas kan också att Stoke drog på sig hela tjugo frisparkar, medan de bara fick med sig åtta.

Liverpool ligger på fjortonde plats efter sju omgångar med sina sex poäng, medan Stoke ligger två placeringar före med sina åtta poäng. De har visat sig vara riktigt svårslagna, med endast en förlust på kontot. Dock har de bara vunnit en match, resterande fem har slutat oavgjort. Liverpool har en vinst, tre oavgjorda och tre förluster.