Startelva: Höstens bästa i Premier League

Mitt namn är Henric Holmberg och jag är skribent här på Silly Season Sverige. Under två veckors tid har jag min praktik här på hemsidan. En av mina arbetsuppgifter var att plocka ut en startelva bestående av höstens bästa spelare i Premier League. Här är resultatet.

Målvakt: Simon Mignolet, Liverpool

Kommentar: Belgaren kom till Anfield från Premier League-konkurrenterna Sunderland i somras efter en imponerande säsong mellan stolparna. Fortsatte på den inslagna vägen med en straffräddning i slutminuterna av premiären mot Stoke. Har gjort fler räddningar (50 stycken) än någon annan målvakt i de övriga topplagen och har gång på gång räddat Liverpool från baklängesmål.

Mittback 1: Per Mertesacker, Arsenal

Kommentar: Den reslige tysken (198 centimeter) har bildat ett svårforcerat mittlås tillsammans med Laurent Koscielny under säsongen. Mertesacker har också fått testa på att vara lagkapten i flera av Gunners matcher och varit en starkt bidragande orsak till att klubben släppt in minst antal mål i Premier League tillsammans med Southampton och dessutom leder Premier League.

Mittback 2: Phil Jagielka, Everton

Kommentar: Blev utsedd till lagkapten av den nye managern Roberto Martinéz när Phil Neville la skorna på hyllan. Det har den 31-årige engelsmannen verkligen utnyttjat på bästa möjliga sätt. Jagielka har spelat samtliga 1170 minuter i laget som hållit nollan flest antal gånger i Premier League. Varit en klippa i mittförsvaret tillsammans med kollegan Sylvain Distin och förtjänar sin plats.

Mittback 3: Dejan Lovren, Southampton

Kommentar: Den kroatiske mittbacken kom till Saints från Lyon under sommaren och blev direkt en nyckelspelare. En stor anledning till att Saints bara släppte in fem mål på elva matcher i inledningen. Spelat alla matcher förutom en och laget har hållit nollan sex gånger när han spelat. Duktig i duellspelet och har potentialen till att bli ännu bättre. En man för framtiden, helt klart.

Högerytter: Daniel Sturridge, Liverpool

Kommentar: Brukar vanligtvis spela anfallare men får nöja sig med platsen som högerytter i den tuffa konkurrensen. Gjort mål i nio av tolv matcher och bar Liverpools offensiv på sina axlar i säsongsinledningen när Luis Suaréz var avstängd. En av ligans bästa spelare som tyvärr ådrog sig ett uttänjt ledband och nu blir borta i sex till åtta veckor. Väldigt tungt tapp för klubben.

Innermittfältare: Aaron Ramsey, Arsenal

Kommentar: Det har verkligen varit en säsong att minnas för walesaren, som stått för åtta ligamål och fyra assist på 13 starter. Värt att notera är att han bara gjorde ett enda ligamål förra säsongen. Har tagit enorma steg under hösten och visat sin fulla potential med en hel del minnesvärda insatser för serieledarna. Ligans hetaste spelare just nu och är fullständigt given i en sådan här elva.

Innermittfältare: Yaya Touré, Manchester City

Kommentar: Det ivorianska mittfältsankaret har varit en av Citys bästa spelare de senaste två säsongerna, men den här hösten har han tagit ytterligare ett kliv och verkligen visat sin kvalitet. Spelat samtliga minuter för sitt lag och har även bjudit på en del oerhört vackra frisparksmål. Dessutom har tvåvägsmittfältaren bidragit till klubbens sex hållna nollor. Klass rakt igenom.

Vänsterytter: Adam Lallana, Southampton

Kommentar: Yttermittfältaren har varit en av de största anledningarna till Southamptons succésäsong än så länge. En ytter med bra teknik som gillar att utmana sin motståndare. Har startat samtliga matcher, stått för tre mål och lika många assist. Det återstår att se om Lallana och Southampton orkar hålla uppe samma spel hela säsongen, men just nu är allting frid och fröjd.

Offensiv mittfältare: Mesut Özil, Arsenal

Kommentar: Värvades dyrt av Wenger från Real Madrid under sommaren men har redan börjat betala tillbaka med briljanta insatser. Gjorde sin debut i den fjärde omgången och har sedan dess stått för sju målgivande passningar. I mitt tycke en av de största anledningarna till att Arsenal går som tåget i Premier League just nu. Om Özil fortsätter likadant blir Arsenal farliga titelutmanare.

Anfallare: Wayne Rooney, Manchester United

Kommentar: Inför säsongen var Rooney tänkt att spela andrafiolen bakom Robin van Persie, men engelsmannen har verkligen visat vem han tycker är nummer ett genom att göra åtta mål (36% av Uniteds ligamål) och spela fram till sju på tolv matcher. Lagets bäste spelare under hösten och om han fortsätter i samma stil lär det inte dröja länge innan United klättrar i tabellen. 

Anfallare: Sergio Agüero, Manchester City

Kommentar: Manchester City har gjort 37 mål – lika många som de fyra bottenlagen tillsammans – och Agüero har varit den främsta anledningen till detta. Argentinaren har gjort hela tio mål och åtta assist och haft ett väldigt lyckat samarbete med Alvaro Negredo. Utgör alltid en fara för motståndarna och kan göra mål på många olika sätt. Leder också Premier Leagues skytteliga.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply