Starkt Dortmund krossade Gladbach

Idag var det dags för Gladbach att åka till Signal Iduna Park för att möta de regerande tyska mästarna. Dortmund var av många favoriter innan matchen och de behövde verkligen vinna för att inte tappa för många poäng redan nu på säsongen utan istället haka på Bayern München i toppen av tabellen. BVB kom till matchen med 8 poäng och Gladbach med 6.

Trots att förhandstipsen låg hos Dortmund var det bortalaget som började piggast. Men även om de var bäst i inledningen behövde de drygt 80 000 på läktarna, mest hemmafans, inte bli allt för ledsna över det. Marco Reus, som gått från just Gladbach till Dortmund inför säsongen, gjorde 1-0 efter en dryg halvtimme. Han visade dock respekt mot sin gamla klubb och dess fans genom att inte fira målet. Det var ett snyggt mål där en jupledslöpande Reus först tunnlade en försvarare och sedan placerade bollen mellan benen på Ter Stegen i bortamålet. Några som dock firade målet var hemmapubliken.
Publiken behövde inte heller vänta länge på att nästa mål skulle komma, för bara fem minuter senare nickade Subotic in 2-0 efter en hörna.
Lagen gick ut i paus med ställningen 2-0 till BVB:s fördel.

I den andra halvlekem var det dags för Reus att slå till igen. I den 70:e minuten väggspelade han med en medspelare och slog sedan till direkt, och bollen flög in snyggt i Ter Stegens bortre kryss. Bollen låg i målet bakom honom för tredje gången denna afton.

Med en halvtimme kvar att spela byttes Hrgota in för gästerna, och han såg pigg ut vilket ger bra signaler inför framtiden. Han kunde dock inte stoppa hemmalagets fortsatta forsering utan Gündogan satte 4-0 och till sist avslutade Blaszczykowski målskyttet när han satte 5-0 bakom Gladbachs reservmålvakt Christofer Heimeroth.

Segern innebär att Dortmund klättrar till plats 3 i tabellen. 7 poäng bakom Bayern München. Efter dagens storseger har Dortmund nu gjort 16 mål på 6 matcher, näst bäst i ligan.