Stark förstahalvlek gav West Ham segern

Det väntade ett intressant möte på Upton Park den här tisdagseftermiddagen. Ett mittenmöte mellan West Ham och Norwich, två lag som var revanschsugna efter tunga förluster senast. West Ham blev nollade mot Reading på bortaplan när man förlorade med 0-1, medan Norwich förlorade med 3-4 hemma mot titeljagande Manchester City. Norwich som dessutom var en man mer i mer än halva matchen, men lyckades alltså inte rå på de regerande Premier League-mästarna.

Matchen inleddes i ett rasande tempo. Man hade knappt hunnit igång innan West Ham tilldömdes en straff. En av lagets absoluta nyckelspelare, Mark Noble, gjorde inget misstag utan satte enkelt 1-0 till hemmalaget. En superstart för West Ham och 1-0 redan i den tredje minuten alltså. Den efterföljande kvarten efter ledningsmålet var West Hams, men man misslyckades att skapa några heta målchanser. Istället hade Norwich en boll i stolpen genom Robert Snodgrass.

I den tjugosjätte matchminuten utökade West Ham sin ledning till 2-0. Mark Noble serverade Joey O´Brien som inte gjorde något misstag, utan gav West Ham den så ofta säkra 2-0 ledningen. Norwich hade svårt att skapa några heta målchanser efter hemmalagets andra mål. Spelet stämde inte alls och det såg väldigt krampaktigt ut från många delar av laget. Pausvilan kom på så sätt väldigt lägligt för bortalaget som fick chansen att snacka igenom sig till den andra halvleken.

Norwich bättrade sig i den andra halvleken och började istället att ta iniativ och försök att ta tag i matchen. Men man kom inte närmre än ett reduceringsmål i den nittionde matchminuten. Lagets försvarare Russel Martin satte reduceringen assisterad av Elliott Bennett. Tung förlust för Norwich som får se till att bättra självförtorendet i FA-cupen som spelas kommande helg. Desto skönare för West Ham som därmed kan gå in i FA-cupen med gott självförtroende.