Stabil seger för The Saints

Southampton är med på den övre halvan av Premier League, men har tappat mark i tabellen efter sex raka matcher utan vinst. I dagens möte mot Cardiff skulle man dock hitta tillbaka till vinnarspåret, med en alldeles strålande första halvlek.

Redan i den fjortonde matchminuten spräckte man nykomlingens nolla, när Adam Lallanas spelade in bollen till Jay Rodriguez som tryckte in bollen i nät. Blott sju minuter senare var det dags igen. Rickie Lambert skickade in bollen från högerkanten, till Rodriguez som avslutade fint förbi Marshall i gästernas mål.

Det tog sen blott sex minuter till innan matchens och Southamptons tredje mål för dagen var ett faktum. Den här gången var det gamle Rickie Lambert som skulle hitta nätmaskorna, när Rodriguez tackade för senast och bröstade ner bollen till anfallaren som avlossade kanonen.

Lagen gick med 3-0 till halvtidsvilan och i den andra halvleken bevakade The Saints ledningen. Cardiff lyckades inte hävda sig på planen och matchen slutade 3-0.