Stabil hemmaseger för Everton mot Reading

Everton fick en ganska säker resa mot 3-1-segern hemma på Goodison Park när Reading var på besök under lördagen. Hemmalaget gick upp till en 3-0-ledning efter 66 minuter och segern var aldrig hotad, trots Hal Robson-Kanus reducering i slutminuterna.

Båda lagen tvingades dessvärre till tidiga byten i matchen. Everton fick ett tungt avbräck när Phil Jagielka var tvungen att lämna planen. John Heitinga ersatte engelsmannen. I bortalaget blev Jimmy Kebe skadad, vilket öppnade upp för Robson-Kanu att hoppa in i spel.

Den första halvleken såg ut att sluta mållös, men då klev belgaren med sin kända afro-frisyr fram. Marouane Fellaini, som varit en av nyckelspelarna i Everton den här säsongen, gjorde 1-0 med tre minuter kvar till halvtidsvilan.

Detta var verkligen mittfältarnas kväll på Goodison Park. Sydafrikanen Steven Pienaar utökade ledningen till 2-0 efter 59 minuter, assisterad av Fellaini. Sju minuter senare spelade Pienaar i sin tur fram Kevin Mirallas som avgjorde matchen med sitt 3-0-mål efter 66 minuter.

Reading, som lyckats vända på en hel del underlägen i Premier League den här säsongen, fick nu en övermäktig uppgift att försöka hämta in tre mål på 25 minuter. Närmare än 3-1 via Robson-Kanu efter 84 minuter kom de aldrig.