Valenica får ny ägare

Valencia är väldigt nära att byta ägare

En av Singapores rikaste män är sånär på att ta över La Liga-laget. Peter Lim är nästan nya ägaren av klassiker-klubben Valencia efter hans långvariga maktövertagande försök tog ett stort steg mot fullbordan.

AS rapporterar att dokument undertecknades på fredagen för att överföra 70% av aktierna i Los Che till Meriton, Lims företag, efter 10-månaders förhandlingar.

Klubbens officiella hemsida bekräftar att ett överlåtelseavtal har godkänts och övertagandet är ”i slutfasen” med endast juridiska avtal och myndighetsgodkännande kvarvarande.

Man tror att det slutliga pappersarbetet inte slutfördes förrän minuter före midnatt på fredag och Lim har betalat strax under €100 miljoner för sina 70% av aktierna.

 Valencia skulder orsak till Bankia banks övertagande av klubben

Valencias president Amadeo Salvo och en högt uppsatt tjänsteman från Meriton möttes i Madrid med Bankia, den bank som tog ägandet av Valencia på grund av deras förlamande skulder, och kom till slut överens om att refinansiera klubbens skuld.

Ett avtal mellan Meriton och Bankia har varit stötestenen för att slutföra affären, men nu är parterna överens och Valencias skuld kommer enligt rapporter att betalas av på en period över dem 18 kommande åren.

Lim, som har styrt och ställt lite i Valencia redan innan det officiella beskedet, förväntas befinna sig på Mestalla för dagens match mot Elche i La Liga.

Valencias officiella hemsida bekräftar att den sista fasen av transaktionen bör vara avslutad inom en månads tid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply