Real Madrid-legenden: ”Är Messi-fan, men Ronaldo är bättre”

Under en intervju med spanska AS fick Real Madrid-legendaren Roberto Carlos berätta om sin syn på de tre Ballon d’Or-nominerade, där vinnaren koras 12 januari i Zürich. 

– Jag är ett stort Messi-fan, men Cristiano Ronaldo har imponerat mer. Han går igenom en fantastisk period, där allt han vidrör blir till guld. Han är en riktig ledare, säger Roberto Carlos.

När AS-journalisten undrar om hans personliga Ballon d’Or-favorit har valts på grund av klubbtillhörighet slår Carlos bort detta. 
– Det har ingenting med det att göra. Messi är otrolig och vad han har åstadkommit är fantastiskt, men om jag fick välja årets bästa spelare så hade jag valt Cristiano Ronaldo. 

När Manuel Neuers chanser till en Ballon d’Or-vinst kommer på tal är Roberto Carlos relativt pessimistisk. 
– Vi alla vet att det är svårt för en målvakt eller försvarare att vinna Ballon d’Or. De enda undantagen är Fabio Cannavaro och Paolo Maldini.

I framtiden ser Roberto Carlos möjligheten för ytterligare en spelare att konkurrera med Ronaldo och Messi.
– Neymar är en stjärna. Han har stått för mycket bra prestationer för Barcelona och för det brasilianska landslaget. Messi och Ronaldo förbättras konstant och Neymar försöker nå deras nivå. Han kommer närmare och närmare… 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply