Fernando Torres fick jubla i comebacken

Det var ett fullsatt och högljutt Vincente Calderon som väntade Real Madrid ikväll. ”El niño” gjorde sin första match i Atletico-tröjan sedan 2007.

Atletico de Madrid har det senaste året skapat sig ett mentalt övertag gentemot Real Madrid. Marängerna har haft det oerhört svårt att besegra lokalkonkurrenten sedan Diego Simeone tagit över som tränare.

Och det mentala övertaget skulle visa sig avgörande ikväll. Real Madrid började förvisso matchen bra men blev snabbt frustrerade över svårigheten att skapa målchanser på hemmalaget. Inte minst Sergio Ramos som visade på frustation när han orutinerat rev ner Raúl Garcia i straffområdet i början av den andra halvleken och fick straff emot sig. Raúl själv tog hand om straffen och placerade säkert in 1-0 till hemmalaget.

Det var inte Sergio Ramos kväll. Bara 20 minuter senare förlorade han en nickduell mot 19-årige José Gimenez som resulterade i 2-0 till Atletico. I helgen förlorade Ramos en likadan nickduell mot Valencias Nicolás Otamendi som också resulterade i ett baklängesmål.

Hemmalaget var hungrigare och bättre ikväll och ledningen kändes aldrig hotad. Nu återstår det att se om Real Madrid kan vända på underläget i returen hemma på Santiago Bernabéu nästa vecka.