Uppgifter: Blaszczykowski närmar sig Real Betis

Polacken uppges lämna Dortmund

Med fotbolls-EM nästa sommar vill polacken Jakub Blaszczykowski öka sina chanser till mer speltid den här säsongen. Nu uppges han vara på väg att lämna Borussia Dortmund för spanska Real Betis.

Den spanska nykomlingen Real Betis har en aktiv transfersommar bakom sig med drygt en vecka kvar av transferfönstret. Än verkar dock klubben inte vara färdiga med sina planer och nu vänds blickarna mot den tyska ligafotbollen.

Förhandlar om polsk landslagsman

Där ska en polsk landslagsman vara högaktuell för den spanska klubben rapporteras det i tyska tidningen Bild. Enligt deras uppgifter som spanska AS tagit del av, ska Borussia Dortmunds högerback Jakub Blaszczykowski ha tankarna på fotbolls-EM nästa sommar och fruktar nu att konkurrensen i den gul-klädda klubben är alldeles för tuff och kan ställa till det.

Förhandlingarna går framåt

Därför ska han nu vara villig att flytta vidare och enligt uppgifterna talar mycket för en flytt till Real Betis. Förhandlingarna om den 30-årige högerbacken uppges befinna sig på ett avancerat stadie. Samtidigt som det finns frågetecken gällande lönen hans som idag ligger på 2,5 miljoner euro per år.

Den här övergången skulle också förmodligen sätta stopp för Joaquín som vill återvända men som hittills förhindrats av nuvarande klubben Fiorentina.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply