”Neymar är min efterträdare”

”Presterar i säsong efter säsong”

I och med Lionel Messis frånvaro måste någon annan ersätta argentinarens magi, något som Neymar lyckats bra med enligt Ronaldinho.

Det var förvisso uruguayanen Luis Suarez som slog in ett hat-trick hemma mot Eibar i den senaste ligaomgången när Barcelona gick upp på samma poäng som huvudkonkurrenten Real Madrid. Men trots att det var den förra Liverpool-spelaren som gjorde målen stod brassen Neymar för minst lika mycket magi.

Presterat i Messis frånvaro

För i Messis frånvaro har han verkligen lyckats nå en ny nivå, menar den förra Barca-legendaren Ronaldinho.

– Klubben visste att det skulle krävas ett lyft från Neymar när Leo åkte på sin skada, och jag tycker verkligen att han levt upp till sina förväntningar än så länge, säger Ronaldinho till spanska Marca.

Han gjorde som sagt inga mål i den senaste hemmamatchen, men han låg bakom samtliga tre barcamål med läckra framspelningar. Och i ligaomgången dessförinnan gjorde han fyra mål och en assist när Barca hemmaslog Rayo Vallecano med 5-2.

Fortsatt hög nivå

Barcelona fortsätter därmed att vara med i toppen då man har lika många poäng som Real Madrid, dock med sämre målskillnad. Och för att fortsätta hålla sig i toppen tror Ronaldinho att Neymar måste behålla sin nuvarande nivå, och ta ytterligare ett steg.

– Han har gjort det fantastiskt mot de lite mindre lagen i ligan. Kan han bevisa att han är lika bra i det kommande el Cláisco:t kan Barcelona mycket väl vinna ligan i år igen, säger han.

Brassen anser också att hans landsman är hans efterträdare.

Neymar har bevisat att han håller på en hög nivå säsong efter säsong. Han är helt klart lagets nya brassestjärna, kanske till och med min efterträdade, avslutar Ronaldinho med ett skratt sin intervju med Marca.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply