Málaga CF

bet365

Vägen till åttondelsfinal – Málaga CF

 

Kommentar: Har den här sommaren tvingats dra ner på de ekonomiska resurserna och det var mycket ovisst kring hur mycket förhoppningar laget skulle kunna ta med sig till den här säsongen. Laget har dock efter en knackig inledning på ligaspelet, lyckats ta sig uppåt i tabellen och slåss nu om den fjärde Champions League-platsen.

Det är annars just i Champions League som de stora framgångarna anlänt för den spanska nykomlingen i det europeiska finrummet. Med flera fina skalper gick man enkelt vidare från samma grupp som Milan, där man slutligen också vann gruppen i överlägsen stil. En av höstens stora överraskningar i cupspelet.

Placering:1
Resultat:

  • Anderlecht: 0-3(b), 2-2(h) 
  • Milan: 1-0(h), 1-1(b)
  • Zenit: 3-0(h), 2-2(b) 

Betyg(Skala 1-10):

  • Målvakt: 5
  • Försvar: 6
  • Mittfält: 8
  • Anfall: 8
  • Tränare: 6
  • Totalt: 33 av 50

Snyggaste målet: Eliseu mot Anderlecht:



Trolig startelva med nuvarande material (4-2-3-1)

Willy Caballero

Jesús Gámez
Weligton
Martín Demichelis
Sergio Sánchez

Manuel Iturra
Ignacio Camacho

Eliseu
Isco
Joaquín

Javier Saviola

Utropstecknet och frågetecknet i dagens Málaga

 

Offensiven har charmat i princip alla hjärtan den här hösten, med makalöst snygga mål från både Eliseu och Isco. Man har gått som tåget och har fått valuta för avsluten mot mål, där man visserligen fått en del turliga medstudsar, men samtidigt förtjänat dessa. Málagas offensiva krafter kan komma att överraska även den starkaste av motståndare.

  

Man har gjort det bra defensivt och höll nollan fram till den fjärde omgången av Champions Leagues gruppspel. Men man har fortfarande inte testats till hundra av ett riktigt vasst lag än. Ett halvdant Milan, ett blekt Zenit och lilla Anderlecht har hittills inte lyckats bryta sig igenom försvaret tillräckligt mycket. Men hur blir det när giganterna knackar på dörren? Och har man tillräckligt med rutin i truppen?

 

Nyckelspelaren
Isco
har den här hösten varit fenomenalt bra på mittfältet, vilket också får ses som en an nyckliarna till det enkla avancemanget från gruppspelsfasen. Med mål framåt och även goda insatser defensivt har talangen spelat till sig intresse från övriga Europa – frågan är om Málaga för behålla fixstjärnan?

Förväntningar och mål
Málaga gick visserligen vidare som gruppetta och har säkerligen möjligheterna att ta sig vidare från åttondelsfinalsspelet. Men det är ett orutinerat lag som ställs på benen och när det väl börjar hetta till, är det en helt annan femma som gäller. Man är nog nöjda med att vara där man är nu, men visst är målet att ta sig åtminstone till kvartsfinal.

_____________________________________________________________________________________

Drömlottning: Galatasaray. På förhand skulle man kanske peka ut Celtic som det självklara valet, men skottarna har ett väldigt starkt försvar och har lurat självaste Barcelona på tre poäng redan. Jag ser istället Galatasaray som en drömlottning, där turkarnas Yilmaz visserligen öser in mål, men där laget annars var väldigt blekt halvvägs in i gruppspelet. Vidare på ett bananskal.

Mardrömslottning: Arsenal. Ett orutinerat Málaga skulle få stora bekymmer med ett meriterat och offensivt stakt Arsenal, som slutade någorlunda överraskande tvåa i gruppen efter Schalke 04. Men med spelare som Podolski, Cazorla och eventuellt nya värvningar på väg in, kan det bli stora bekymmer för det lag som får resa till Emirates i februari.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365