Officiellt: Arsenal lånar ut talang till The Championship

Wellington Silva lånas ut till Bolton Wanderers säsongen ut

Arsenals brasilianske yttertalang Wellington Silva kommer lånas ut till Bolton Wanderers kommande säsong. Det har Bolton bekräftar på sitt officiella twitterkonto.

Redan i januari 2010 skrev Wellington Silva på för Arsenal och lämnade därmed moderklubben Fluminense. Men han har bara tillbringat kortare ströperioder i Arsenal, inklusive någon försäsong, och har istället varit utlånad till Levante, Alcoyano, Ponferradina, Murcia och Almeria på grund av att han inte har blivit beviljad något brittiskt arbetstillstånd.

I våras stod det klart att Wellington skulle få ett brittiskt arbetstillstånd lagom till den nyss började säsongen. Att ta en start- eller bänkplats i Arsenal skulle fortfarande vara i det tuffaste laget och det var inte helt otippat att han skulle få tillbringa ännu en säsong på lån från klubben. Nu står det klart att det blir Bolton Wanderers som han lånas ut till.

Lånas säsongen ut av Bolton

Lånet gäller hela säsongen för Neil Lennon och Johan Mjällbys mannar. De har letat efter en ny ytter då man ofta har spelat med anfallare på kantplatser istället för naturliga yttrar. 22-åringen har därför goda chanser att ta en ordinarie plats.

Wellington har totalt gjort totalt gjort 105 matcher och 9 mål i La Liga och Segunda Division. Nu får han istället chansen att visa om han klarar det fysiska spelet i England.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply