Uppges vara klar för United – tog farväl idag

Manchester United närmar sig värvning av den landslagsmeriterade ytterbacken

Torinos Matteo Darmian uppges vara klar för en flytt till Premier League och Manchester United. En affär som enligt uppgift kommer att uppgå i 13 miljoner pund. Nu har även högerbacken själv tagit farväl av sin gamla klubb. ”Jag bara gråter”, skriver Darmian i ett öppet brev på klubbens hemsida.

Tidigare idag kom uppgifter från de brittiska öarna om att Manchester United är nära att slutföra en värvning av Torinos högerback Matteo Darmian. Bland andra The Guardian rapporterade om övergången, och den vanligtvis trovärdiga engelska tidningen uppgav att den engelska storklubben får betala 13 miljoner pund för Darmian, samtidigt som italienaren kommer tjäna 30 000 pund i veckan på Old Trafford.

Offentliggörs av United inom kort

Enligt tidningen kommer övergången av Darmian, med 13 landskamper för Italien på meritlistan, inom kort att offentliggöras av Manchester United själva. På måndag flyger laget för att delta i en försäsongsturnering, där man ställs mot bland andra Paris Saint-Germain och FC Barcelona, och Louis van Gaal siktar på att högerbacken kommer att finnas med den övriga truppen när planet lyfter.

Tog själv farväl av klubben idag

Under onsdagsförmiddagen tog även högerbacken själv farväl av Torino, och även om han inte avslöjade att det var just Manchester United han kommer flytta till – pekar alltså det mesta mot det. ”Den där dagen då jag skulle lämna Turin, har efter tre fantastiska år, kommit. Tre underbara år där jag har utvecklats, lärt mig att ha kul och om livet”, inleder Darmian i ett öppet och känslosamt brev på Torinos hemsida.

 

”Jag bara gråter”

25-åringen, som har spelat i klubben sedan 2011 då han kom från Palermo, fortsätter sedan: ”Jag vet inte vad jag ska säga. Hittar inga ord. Jag bara gråter. Kom ihåg att jag lämnar Torino för min framtida karriär, inte för att jag är ond. Turin kommer alltid vara mitt andra hem, jag kommer aldrig tröttna på henne. Jag önskar laget och alla fans lycka till.”

Öppnar för återkomst?

Innan högerbacken avslutade brevet till Torino-fansen, hann han också med att öppna för en eventuell återkomst. ”Det här är inte ett hejdå, utan ett ’vi ses’. Det har varit en ära att få spela för Torino, och att i några matcher dessutom få leda laget som kapten. Jag tror att kärleken jag gav till den här staden kommer att betala tillbaka på något sett. Tack för allt Turin!”

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365