Pique riskerar 12 matchers avstängning

Utvisningen mot Athletic Bilbao kan bli tuffare än väntat för Pique

Gerard Pique visades ut efter drygt 50 minuter i returen mot Athletic Bilbao i den spanska supercupen. Nu riskerar den spanske mittbacken hela 12 matchers avstängning efter hans grova förolämpning.

FC Barcelona var rejält revanschsugna efter deras 0-4-förlust i den första matchen på San Mamés mot Athletic Bilbao i den spanska supercupen. Man lyckades trycka in 1-0 precis innan halvtid vilket gav dem lite hopp om en vändning, men det hoppet skulle snabbt släckas i början av den andra halvleken.

I den 56e minuten vinkar den ena assisterande domaren offside och då blev Gerard Pique fullständigt rasande. Mittbacken ställde sig i domarens ansikte och sade både det ena och det andra vilket renderade i ett rött kort. I stunden var det svårt att veta vad Pique hade sagt och först nu står det klart vad han sade då huvuddomaren Carlos Velasco Carballo har publicerat sin domarrapport.

Riskerar 12 matchers avstängning

Enligt den Barcelona-belägna tidningen Mundo Deportivo kommer Pique bli avstängd i mellan 4 och 12 matcher beroende på hur fallet tas vidare. Orden Pique yttrade till domaren ska bland annat ha varit följande: