Officiellt: Aritz Aduriz förlänger med Athletic Club

Aduriz stannar i Athletic Club

Under fredagen offentliggjorde den spanska La Liga-klubben att man förlänger kontraktet med anfallaren som precis inlett sin fjärde säsong under denna sejour i klubben.

Aritz Aduriz förlänger sitt kontrakt med Athletic Club, det offentliggjordes på fredagen då spelaren var på plats för att skriva på det nya kontraktet. Det nya kontraktet sträcker sig till och med 30 juni 2017 då 34-åringen med största sannolikhet kommer att lägga skorna på hyllan efter 13 år som profesionell fotbollsspelare.

Under sin karriär har han bland annat vunnit Copa del Rey och Supercopa de España och i slutet av förra säsongen fick han även ta emot Premio Zarra som går till den bästa spanske målgöraren i La Liga. I dubbelmötet med FC Barcelona i den spanska supercupen stod anfallaren för hela fyra mål på Nuevo San Mamés i den första matchen samt ett i returen på Camp Nou.

Tre sejourer i Athletic Club

Aritz Aduriz har spelat i flertalet klubbar i det spanska ligasystemet, bland annat Real Valladolid, Mallorca och Valencia där han spelade fram tills 2012 innan det blev klart att han skulle inleda sin tredje period i moderklubben Athletic Club, från Bilbao.

Under sina tre etapper i den röd och vita klubben har det totalt blivit över 180 ligamatcher och 63 mål.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply