Manchester City – klubben om Lionel Messi flyttar

Manchester City - klubben om Lionel Messi flyttar

Manchester City utesluter inte Messi-flytt

Enligt spanska MARCA vill spelaren inte förlänga sitt kontrakt med FC Barcelona och skulle en flytt bli aktuell pekar det mesta på att Lionel Messi flyttar till Premier League och Manchester City.

Om Lionel Messi lämnar FC Barcelona sommaren 2018 är Manchester City den klubb som har störst chans att värva argentinaren. Förutom de ekonomiska musklerna som The Citizens har finns även Pep Guardiola på tränarposten samt ett par gamla bekanta ansikten från Barcelona i klubbledningen.

Tidigare har det pratats om att Pep Guardiola ska ha försökt övertala Messi och Neymar om en flytt till Etihad Stadium, något som han dock förnekade dagen innan de båda möttes på Camp Nou i mitten av oktober månad. Angående Messi gav Pep dock en lite längre utläggning.

– Jag ringde inte till Messi då jag hoppas han avslutar sin karriär här (i Barcelona), men om han en dag skulle vilja byta klubb på grund av nya utmaningar eller för att hans barn ska lära sig engelska kan han lämna. Jag hoppas inte på det men skulle han vilja flytta finns det en lista på 4-6 klubbar som vill värva honom. Det är dock hans beslut att ta, det är varken mitt eller någon annans.

Även Ferrán Soriano som lämnade Barcelona för Manchester City öppnade dörren för argentinaren, detta samma dag:

– Det mest troliga är att Messi avslutar sin karriär i Barca. Han får bestämma vad han vill göra men om han en dag skulle ringa oss skulle han vara mer än välkommen, sa Soriano i en intervju med den katalanska radiostationen Rac1.

Leo Messi har för närvarande en årslön på 20 miljoner euro och är Barcelonas bäst betalda spelare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply