bet365

Cruijff går till attack mot Real Madrid

Johan Cruijff kritiserar Real Madrids titelskörd de senaste åren

Real Madrid har endast vunnit en ligatitel de senaste sju åren, trots enorma investeringar i lagbygget. Nu attackerar FC Barcelona-legendaren Real Madrid och deras titelskörd.

Johan Cruijff var en av spelarna som förde totalfotbollen in i Europa. Han var superstjärnan i det Ajax som dominerade fotbollseuropa under 1960- och 1970-talet och han noterades för 190 mål på 240 matcher i Eredivisie under tiden i klubben. Därefter blev han en megastjärna i Barcelona, ett lag som han dessutom var tränare för i 8 års tid under 1980- och 1990-talet. Cruijff är även en väldigt frispråkig herre som inte sällan kritiserar lag, personer och spelare som han tycker mindre bra om. Senast i den raden är Real Madrid som han kritiserar hårt i en intervju med holländska tidningen De Telegraaf.

”Det är löjligt”

-Det är löjligt att de bara har vunnit en ligatitel på sju år. Att inte vinna ligan en gång är inget problem, men att inte göra det under så många år är oacceptabelt, säger Cruijff till De Telegraaf och fortsätter med att förklara skillnaden mellan Real Madrid och Barcelona:

-Skillnaden är att i Barcelona så hjälper alla till för att göra mål. I de senaste matcherna undrar jag om någon Real-spelare verkligen velat att en lagkamrat ska göra mål, menar Cruijff.

Cruijff, som nu hunnit bli 68 år gammal, passar även på att berömma Juventus som tagit sig till final i Champions League där man ska möta just Barcelona.

-Jag beundrar det Juventus gjort den här säsongen. Det var inte länge sedan de var i Serie B, men har kommit tillbaka starkt. De har byggt upp ett nytt projekt som gått väldigt bra, avslutar den före detta anfallaren med.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply