Bekräftat: Barcelona förlänger med Sergio Busquets

Bekräftat: Barcelona förlänger med Sergio Busquets

Nytt femårskontrakt skrivet

Sergio Busquets har förlängt sitt kontrakt med Barcelona och knutit sig till klubben ytterligare fem år vilket innebär att han kommer att stanna hos den katalanska klubben till 2021.

Sergio Busquets har spelat i FC Barcelona sedan 2008 och har kommit att bli en väldigt viktig del i det trofévinnande lagbygget från den spanska kuststaden. Han har varit med klubben och vunnit La Liga, Copa del Rey och Champions League åtskilliga gånger för att bara nämna några av hans utmärkelser. När han anlände till A-laget i juli 2008 sågs han dock på som en något obskyr spelare, men lyckades under en väldigt kort tid göra ett starkt intryck som höll sig kvar. Som spelare har han en otrolig spelförståelse och hans sätt att röra sig på planen med eller utan boll är unikt. Han har ett marknadsvärde på 50 miljoner euro enligt Transfermarkt vilket gör honom till den värdefullaste ”sexan” i hela världen.

Barcelona har nu gjort slag i saken och förlängt kontraktet med Busquets, vars kontrakt egentligen löpte ut 2019, till 30 juni 2021, detta skriver Transfermarkt. Det innebär ytterligare fem år i den katalanska storklubben för Busquets del, som verkar trivas väldigt bra. Därtill finns det en möjlighet för den 27årige spelaren att kunna förlänga ytterligare ett år med klubben, beroende på hur många matcher han spelar från och med nu fram tills 2021.

Busquets har medverkat i 247 matcher för Barcelonas del och har under den tiden gjort sex stycken mål för klubben. Sammanlagt i sin karriär har det blivit 384 matcher för klubb och land, med 12 mål och 25 assists som följd.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply