Lista: Sju saker Jose Mourinho måste förbättra i Manchester United

Lista: Sju saker Jose Mourinho måste förbättra i Manchester United

Lista: Sju saker Jose Mourinho måste förbättra i Manchester United

Sju saker Jose Mourinho måste styra upp i Manchester United

Det blev under fredagsmorgonen klart att Manchester United hade lyckats komma fram till en överenskommelse med Jose Mourinho och han presenterades som den nye tränaren av det anrika Manchesterlaget. Efter en vinter och vår full av rykten är sagan äntligen slut och en ny era kan ta vid för Mourinho och United. Det är ett treårskontrakt som sägs vara värt svindlande 30 miljoner pund. Den 53årige tränaren har alltså nu ersatt Louis van Gaal i den heta, men säkert mycket bekväma, tränarstolen efter att van Gaal blev sparkad under måndagen. Detta enbart två dagar efter att United vunnit FA cupen och enbart två år in på holländarens kontrakt. Mourinho har velat ha detta jobbet under flera år, ända sedan Sir Alex Ferguson meddelade att hans tid i klubben tillslut var förbi, och på fredagen fick hans önskan äntligen komma i uppfyllelse då det gjordes officiellt.

Sju saker som måste förbättras under Jose Mourinho i Manchester United

Men det fanns en anledning att United sparkade van Gaal. Under det senaste året har det inte gått sådär jättebra för laget och ledningen kände att det krävdes en förändring, därför är Mourinho nu där. Han kommer in med sin långa historia av troféer och skall försöka styra upp den röra som van Gaal lämnade bakom sig med ett otränat, lätt splittrat lag. Mourinho kommer till en klubb med en historia av ligavinster och Champions Leaguevinster, vilket är något han kommer att försöka uppehålla. Dock har tränaren själv enbart vunnit Champions League en gång med Inter Milan, men hans gamla klubb Real Madrid spelar imorgon Champions League-final mot stadsrivalen Atletico Madrid. Finalen i italienska San Siro kommer att bli ett spännande slag mellan två starka lag och många fotbollsintresserade kommer att följa resultatet med intresse. Men innan vi går in på vad Mou kan göra åt Uniteds pokalplaner vill vi på Silly Season Sverige tipsa om några andra av våra listor som har varit mycket populära, till exempel tio lag som har varit i Champions League-final flest gånger, Champions League skytteliga 2015/2016 och tio klubbar Zlatan Ibrahimovic kan ansluta till i sommar som kan läsas efter att vi gått igenom sju saker Jose Mourinho måste förbättra i Manchester United.

7. Ena omklädningsrummet

Lista: Sju saker Jose Mourinho måste förbättra i Manchester United

Det har talats väldigt mycket om ett splittrat omklädningsrum på Old Trafford under den senare delen av säsongen, under van Gaals sista månader som tränare. Mourinho måste föra spelarna samman igen och ingjuta en ”vi mot dem” kultur i laget som får alla att jobba för varandra igen. Han kan vara en extrem karaktär men för de som köper portugisens metoder bildas en stark lojalitet och det är någonting som har saknats i klubben sedan Sir Alex Fergusons dagar.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365