Arsene Wenger: ”Alexis Sanchez är som Luis Suarez”

Arsene Wenger: ”Alexis Sanchez är som Luis Suarez”
bet365

Jämför de båda spelarna

Arsenals tränare Arsene Wenger jämför sin anfallsstjärna Alexis Sanchez med FC Barcelonas vasse anfallsspets Luis Suarez och menar på att de har liknande egenskaper och spelsätt.

Arsenaltränaren Arsene Wenger har under en längre tid haft problem med anfallare, och har därför valt att flytta fram sin offensiva stjärna Alexis Sanchez i en mer central roll under de senaste veckorna, något som har gett resultat då chilenaren har bidragit med fyra mål på hans tre senaste Premier Leaguematcher.

– Först och främst hade jag mycket konkurrens uppe på toppen. Jag tänkte att Welbeck kunde spela där, Giroud spelade där med olika kvalitéer och jag reflekterade länge på detta i slutet av säsongen, sade Wenger till Sky Sports.

– Jag valde att prova med Sanchez (där uppe). Han har likheter med Luis Suarez, fortsatte Wenger.

Suarez har kommit att bli en nyckelspelare i FC Barcelona sedan han lämnade Liverpool 2014 för att få spela med de spanska jättarna och ses på som en av de bästa spelarna i världen.

– I början var det många människor som ifrågasatte det beslutet. Jag måste säga att de få gånger jag försökte innan så var han inte övertygande i den positionen. Du börjar tänka, är det ett dåligt beslut eller måste jag ge honom mer tid? I de två första matcherna var jag inte helt övertygad men vet, match efter match, har han vuxit in i denna position och blir bättre och bättre.

– Där han är stark är hans förmåga att dribbla, avsluta och han kan också leverera den sista bollen, avslutade den franske tränaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply