Alexis Sánchez på Juventus önskelista

Alexis Sánchez på Juventus önskelista

Alexis Sánchez kan lämna Arsenal för spel i Juventus i sommar

På tisdagen kommer spansk media med uppgifter om att Arsenals Alexis Sánchez kan komma att lämna Emirates Stadium för spel i Juventus.

Alexis Sánchez jagas av bland annat Manchester City och Real Madrid, och nu har en tredje klubb lagt sig in i jakten på den chilenske landslagsmannen. Det är spanska Diario AS som kommer med uppgifter om att 27-åringen kan vara på väg att återvända till Serie A där han tidigare spelat mellan 2008 och 2011 innan han skrev på för FC Barcelona. Enligt tidningen ska även Juventus vara med i jakten på spelarens underskrift och Sánchez som varit i Gunners sen 2014 har ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2018.

För tillfället har spelaren en lön på 8 miljoner euro per säsong samtidigt som en övergångssumma skulle hamna på närmare 60 miljoner euro.

Osäker på förlängning med Arsenal

Skulle Gunners missa spel i Champions League nästa säsong kommer lagets största stjärnor Alexis Sánchez och Mesut Özil inte att förlänga sina respektive kontrakt, detta trots att de båda fått ett erbjudande on löneförhöjning till 210.000 euro i veckan. Det är tidningen The Times som kommer med uppgifterna om duon som har kontrakt med den engelska huvudstadsklubben.

Det skulle dock inte bara vara negativa toner i Arsenal-lägret om duon skulle lämna. Skulle det bli så kommer Arsene Wenger att värva in flertalet spelare för att förstärka truppen.

 

I helgen spelade Arsenal 2-2 mot Manchester City i en match om tredjeplats i Premier League.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply