Messi tremålsskytt när Barcelona vann i derbyt

Igår stod Cristiano Ronaldo för tre mål när Real Madrid slog Celta Vigo med 3-0 hemma på Santiago Bernabéu. Idag var det dags för Barcelona att ta emot Espanyol i la Ligas 14:e omgång och Lionel Messi ville inte vara sämre än portugisen. Det började dock dåligt när Sergio Garcia gav Espanyol ledningen med endast 13 minuter på klockan men efter gästernas ledningsmål fick man inte så många chanser och backade hem en del. Detta ledde till att Messi kunde göra 1-1 precis innan halvtidsvilan.

2-1 kom i minut 50 och Gerard Pique ökade på till 3-1 drygt tre minuter senare. Espanyol kom aldrig riktigt in i matchen igen och Barcelona gjorde både 4-1 genom Pedro och 5-1 genom Messi som signerade ett nytt hattrick i Barcelonatröjan.