bet365

Uppgifter: Savic klar för Atlético Madrid

Stefan Savic lämnar Fiorentina för spel i Spanien

Montenegrinen kommer att åka till Madrid under måndagen för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen.

Atlético Madrid har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv för säsongen, det rapporterar den spanska tidningen Marca. Enligt tidningen ska Atlético Madrid och Fiorentina vara överens om en övergång där Atléticos defensive mittfältare Mario Suárez ska gå till Serie A-klubben. Atlético sägs betala 12 miljoner kronor för försvararen då man värderar lånet av Súarez till tre miljoner euro. Det ska dock finnas en klausul i kontraktet som innebär att Fiorentina ska vara tvungna att köpa loss spelaren efter den kommande säsongen. Anledningen till att man lånar in spanjoren istället för att honom är för att den italienska klubben ska kunna anpassa sig till FIFA Fair Play.

Stefan Savic skulle egentligen följt med laget på dess försäsongsturnering i USA men i sista sekund fick han besked om inte följa med då de båda klubbarna kommit överens om en övergång. Under måndagen kommer de båda spelarna att genomgå läkarundersökningar på respektive kliniker för att sedan ansluta sig till lagens försäsongsträningar. För Savic del kommer montenegrinen att åka till Los Ángeles de San Rafael utan för Madrid medan Mario Suárez kommer att flyta till USA dit hans nya lagkamrater redan befinner sig.

Atléticos fjärde nyförvärv

Till skillnad från tidigare år har Atlético Madrid denna sommar värvat sina spelare i början av fönstret. Den offensiva biten har förbättrats rejält då man värvat in Luciano Vietto (Villarreal), Yannick Carrasco (AS Monaco) och Jackson Martínez (FC Porto)Savic är en av de sista pusselbitarna i Diego Pablo Simeones lagbygga inför den nya säsongen men ännu saknar man en ny vänsterback och en defensiv mittfältare för att ersätta Mario Suárez som under sin senaste sejour spenderat fem säsonger i klubben där han spelade som barn.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply