Uppgifter: PSG vill ersätta Thiago Motta med Toni Kroos

Thiago Motta på väg bort från PSG

Det är ingen hemlighet att den Brasilien-födde italienaren Thiago Motta vill lämna Paris Saint-Germain. Än så länge har han visserligen inte hittat en ny klubbadress, men uppgifter florerar nu om att Real Madrid-stjärnan Toni Kroos är en kandidat till att ersätta honom.

Den franska storklubben Paris Saint-Germain kommer förmodligen tappa den rutinerade mittfältaren Thiago Motta i sommar och spelaren själv ska vara ute efter att få skriva på för spanska Atlético Madrid. Samtidigt måste huvudstadsklubben i Frankrike, börja leta efter potentiella ersättare till den Brasilien-födde italienaren. Och visst har media redan börjat surra om saken.

Kroos perfekt för Blancs planer

Den Paris-baserade tidningen Le Parisien kommer med rapporter på söndagen gällande saken. Enligt deras rapporter ska en potentiell kandidat till att ersätta den italienske landslagsmannen vara den tyske landslagsstjärnan i Real Madrid, Toni Kroos. Tabloiden skriver att den tidigare Bayern München-stjärnan skulle passa in utmärkt i Laurent Blancs planer för klubben. Tanken ska vara att använda honom i positionen framför försvaret där tysken spelade med stor perfektion under förra säsongen i Madrid med Carlo Ancelotti vid rodret.

Alternativ i Barcelona och Bayern München

PSG ska däremot vara medvetna om att det blir väldigt svårt att locka till sig Toni Kroos från Los Blancos. Andra alternativ ska för fransmännen vara dels Barcelonas defensiva mittfältare Sergio Busquets samt Javi Martínez och Xabi Alonso, båda i Bayern München.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply