Tottenham intensifierar jakten på belgisk landslagsman

Tottenham lägger bud på Toby Alderweireld

Den belgiske mittbacken som ägs av Atlético Madrid spelade under förra säsongen i Southampton och gjorde ett bra intryck i Premier League.

Toby Alderweireld är ett hett samtalsämne på de brittiska öarna då många klubbar riktat blickarna mot den före detta Ajax-försvararen som under den gångna säsongen var utlånad av Atlético Madrid till Southampton. Det är ingen hemlighet att Southampton vill köpa loss försvararen men Diego Simeone räknar med att ha spelaren till sin befogenhet den 8 juli när den spanska huvudstadsklubben inleder försäsongen. Det är inte bara Southampton som vill köpa loss spelaren. Enligt brittiska Sky Sports ska nu Tottenham försökta sno åt sig spelaren framför ögonen på Ronald Koeman som gärna ser att Alderweireld stannar i klubben även nästa säsong.

Förbereder högt bud

Enligt tv-kanalen ska Tottenham vara beredda att betala 25 miljoner euro för spelaren som vid flertalet tillfällen sagt att han gärna stannar i England och Premier League då han anpassat sig till ligan och spelet. White Hart Lane-klubben har under det senaste halvåret haft ögonen på försvararen och så sent som igår ska klubben ha skickat representanter till Madrid för att försöka komma överens om en övergång även om Atlético inte ska vara speciellt intresserade av att tappa 26-åringen.

”Kan stanna i Atlético”

Även om flera av Englands största klubbar vill värva spelaren finns chansen att han stannar kvar i La Liga. Tidigare i veckan offentliggjordes João Mirandas flytt till Inter vilket ger Alderweireld större chans att kunna ta en startplats i klubben. Anledningen till att belgaren har tvekat om att återvända till Atlético ska var att han är osäker på om kommer att bli ordinarie eller om han kommer att få sitta på bänken vilken har under under större delar av säsongen 2013/2014 när man vann den spanska ligan.

”Jag vill gärna stanna i England men jag har kontrakt med Atlético och vill de ha tillbaka mig kommer jag att spela där” berättade belgaren för ett tag sedan enligt Marca.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply