OS, Madrid och blooper

En hel sida i tidningen dedikerades idag till ledsna bilder från Puerta de Alcalá, Madrid. Anledningen var det missade OS-arrangemanget. Det hade länge spekulerats i om staden skulle arrangera OS 2020 men tillslut kommer det att bli Tokyo, Japan.

 Vad har då detta med la Liga att göra? En av la Ligas just nu bästa lag, Atlético Madrid håller på att bygga en ny arena som just nu kallas La Peineta. Skulle staden fått arrangera mästerskapet skulle den nya arenan med cirka 74.000 platser bli en billigare affär för huvudstadsklubben, som redan har skulder upp till öronen. Dock säger klubben att man kommer att följa den befintliga tidsmässiga planeringen. Man planerar att klubben ska spela på arenan från och med säsongen 2014/2015.

  Från början skulle laget spela på La Peineta redan 2011 så det skulle inte förvåna mig om första matchen spelas 2020 någon gång. 

Såhär ska den se ut iallafall. 

 

——-

På tal om Tokyo fick OS. Sergio Ramos kunde inte fira det bättre än att gå ut och äta sushi med sin flickvän Pilar Rubio.

 Detta är dock inte första gången som Real Madrid-försvararen gör en blooper. I slutet av augusti gratulerade han det spanska damlandslaget i vattenpolo till vinsten i VM i Barcelona. Problemet var att bara det att Ramos hade sett en repris av matchen på en spansk tv-kanal och gratulerar damerna cirka en månad efter matchen spelades. 

—–

Racing Santanders tränare Juan Carlos Unzué sa nyligen på ett presskonferens att laget var det samma som förra året. Jag tror inte att det är det fansen vill höra då man blivit nedflyttade två år i rad.

—–

En annan sak som jag har tänkt på men inte riktigt kommit fram till varför. Det kan vara så att jag är konservativ och gillar gamla fotbollsspelare väldigt mycket och anser att dagens spelare inte kommer att bli lika bra som när jag var ung.

Capdevila sa för några dagar sedan att Jordi Alba kommer att bli bättre än Roberto Carlos. Jag tror mest att det är för att öka Albas självförtroende och stödja spelaren. I min mening kommer han inte att bli bättre än Carlos.

—–

Förresten, en lirare som ni måste hålla ögonen på denna säsongen, egentligen förra också men har ni missat honom så kolla in Diego Costa i Atlético Madrid. Diego Simeone har överfört sin kämpaglöd och sina tips och tricks till brasilianaren som har gått från utbuad till fansens favorit, iallafall hemma på Vicente Calderón i Madrid.

Här är jag inför intervjun som jag gjorde med Costa för snart tre år sedan. Innan han blev en favorit.

 

Foto: Privat

 

Ingen ligafotboll denna helgen men håll ut till nästa!

Vi hörs!

@Ivanovski__ 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply