Officiellt: Lucas Hernandez skriver på för Bayern Munchen

Officiellt: Lucas Hernandez skriver på för Bayern Munchen

Bayern Munchen storvärvar från Atlético

På onsdagskvällen bekräftar Bayern Munchen att man betalar utköpsklausulen för Lucas Hernandez. Fransmannen skriver på ett femårskontrakt med de tyska giganterna.

I början av juni månad skrev Lucas Hernandez på ett nytt kontrakt med Atlético Madrid. Överenskommelsen sträckte sig då till sommaren 2024 och spelaren fick en utköpsklausul på 80 miljoner euro. Samma sommar var han med och vann VM med sitt hemland och flera storklubbar fick upp ögonen för försvararen. Klubbar som Real Madrid, Manchester United och Bayern Munchen visade alla stort intresse för den Marseille-födde backen och några månader senare kom det fram att den sistnämnda klubben var beredda att betala spelarens utköpsklausul.

Nu står det klart att Bayern Munchen värvar 23-åringen som skriver på ett femårskontrakt med sin nya klubb. Tyskarna betalar 80 miljoner euro för Hernandez som numera är världens dyraste försvarare efter att ha petat ner Virgil Van Dijk från förstaplatsen. Spelaren kommer även fyrdubbla sin lön då han går från 3 miljoner euro till 12 miljoner per säsong.

Till Atlético Madrids officiella hemsida säger spelaren att det är ett av de svåraste besluten han tagit i karriären.

– Detta är det svåraste och viktigaste beslutet jag tagit i min karriär. Atlético betyder väldigt mycket för mig och det är här jag växt upp som spelare, person och jag har blivit till den spelare jag är idag. Det har varit väldigt svårt att tacka nej till Atlético men mitt beslut är att prova på nya utmaningar i Bayern Munchen, säger ’Lucas’ och fortsätter.

– Jag vill tacka Atlético, klubbledningen, tränare, vänner och fansen för de 12 fantastiska åren som är oförglömliga för mig. Atlético kommer alltid finnas i mitt hjärta.

Hernandez är för närvarande knäskadad och kommer inom kort att opereras i Tyskland innan han ansluter till sin nya klubb.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply