Krönika: Nu är det dags för andra halvlek

bet365

Först och främst vill jag bara tacka alla som på något sätt har tagit del av Silly Season Sveriges framfart under 2014. Ett år som har varit omtumlande på många vis, där denna hemsida har varit den enda konstanten. Men när jag tänker på det är kanske Silly Season Sverige just det som har skakat om min värld mest av allt. Jo, det är det, det måste det vara. Vi har ju trots allt gått från 16 410 gillningar på Facebook till (i skrivande stund) 33 266. Det är alltså ett faktum att vi har dubblerat denna siffra under de senaste 365 dagarna, detta tack vare erat stöd och ett hårt slit från våra skribenters sida. När vi skjuter iväg champagnekorken ikväll är det inte bara för att fira in det nya året, utan även för att fira de framgångar som år 2014 har inneburit.

Nu har vi skrytit nog, tycker jag. Fotbollsåret 2014 har varit ett sanslöst år. Detta är det år som en svensk klubb tog sig till Champions League för första gången på 14 varv runt solen, då Malmö FF:s heroiska insatser kommer att gå till historien, även om det i slutändan aldrig bar frukt rent resultatmässigt. Överhuvudtaget är det faktum att vi svenskar faktiskt hade ett hopp om fortsatt Europa-spel ända in i den sista omgången är en helt senastionell prestation av de himmelsblåa skåningarna.

Detta var ett sådant där år som bara kommer vart fjärde år, nämligen ett sådant som ett världsmästerskap äntligen får bevittnas efter en alltför lång väntan. Tyvärr fick inte Sverige vara med i leken, men på ett sätt var det kanske bra, för nu kunde man bara sitta och njuta av den fantastiska underhållning som turneringen bjöd på i lugn och ro. Vi fick se hur tysk dominans ser ut i sin sanna form, hur målvakterna får sitt välförtjänta beröm, där Louis Van Gaal personifierar gränsen mellan genialitet och galenskap och där Costa Rica vann varenda fotbollssupporters hjärtan. Celso Borges och hans gubbar har fått mig att äta upp mina egna ord, där jag på ett nästan hånfullt sätt räknade bort dem ur ”dödens grupp” i vår VM-podd. De gick ju som välbekant på ”knock-out” som vår chefredaktör Rasmus Hammarström skrev i sin krönika efter dundersuccén. Sagan fick dock sitt slut efter en sorti i kvartsfinalen mot Holland, men trots det var de turneringens stora vinnare, i alla fall i mitt tycke.

Vårens klubbsäsongen kan dock ha varit en av de häftigaste på många, många år. Liverpool var så nära att ta en historisk första Premier League-titel efter en fantastisk vår, men Steven Gerrard snubblade på mållinjen bokstavligt talat. Atlético Madrid tog sensationellt nog en ligatitel i den spanska högstadivisionen, den liga som beskriver som en duell mellan storebröderna Real Madrid och Barcelona. Man får inte heller glömma Atléticos prestationer i Europa, där de kämpade sig fram till en Champions League-final mot ärkerivalen Real Madrid, där man var endast någon minut från att vinna.

Det har även varit ett år med många fiaskon, då Manchester United hamnade på en skrattretande placering i Premier League-tabellen i våras, där regerande världsmästaren Spanien åkte ut redan i VM:s gruppspel och där Brasilien läppte in sju mål i baken i en semifinal på hemmaplan. Än mer aktuellt är det faktum att Borussia Dortmund harvar omkring i botten av Bundesliga – vem hade trott det? 

Vi har också sörjt under detta år, då Klas Ingesson, Pontus Segerström med fler tragiskt gick bort allt för tidigt. Där solidaritet gick före rivalitet hos supportrarna, där människan inom oss slår ut våra inre huliganer – sådant där som bara föds genom tragedi. 

Omtumlande var ordet. 2014 är alltså förbi, där vi fick vår lilla succé. Men 2014 var bara första halvlek, det är 2015 som ska bli vårat år. Vi ska bli ännu större, bättre och vackrare. Vi ska skriva om ännu fler galna rykten och spektakulära övergångar. Vi ska bredda oss bjuda på ännu fler typer av underhållning. Vi ska spänna musklerna och ta oss förbi ännu fler konkurrenter.

Nu är det dags för andra halvlek.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365
bet365