Henry går till attack mot ’Chicharito’

Sky Sports expert Thierry Henry tycker inte om Javier ’Chicharito’ Hernandez målfirande när han avgjorde kvartsfinalen mot Atlético Madrid igår kväll.

Real Madrid besegrade rivalen Atlético Madrid under onsdagskvällen efter ett sent mål från Chicharito och tog sig därför vidare till semifinal i Champions League. Målet kom först i den 88e minuten efter en soloräd från Cristiano Ronaldo innan Chicharito kunde skjuta in bollen, nästan i en tom bur. Som målgest begav sig mexikanen mot hörnflaggan i full fart och slängde sig på marken, helt själv. En som inte alls gillar det agerandet var Sky Sports expert Thierry Henry som passar på att skicka en passning till Chicharito.

”Han måste tacka Ronaldo”

– Han måste tacka Ronaldo för det målet. Jag vet att han sprang och firade på egen hand men han måste tacka Ronaldo. Enligt mig måste han det. Det är Ronaldos beslut som förändrar matchen. Han såg en spelare i bättre position och gav honom bollen, säger Henry i Sky Sports studio efter matchen.

Trots målet och hyllningen kan han försvinna

Chicharito hyllades för sitt matchvinnande mål i efterhand för att han befann sig i rätt position vid rätt tillfälle, något den skadade Karim Benzema har fått kritik för att han inte har gjort den senaste tiden. Flera Real-röster vill dessutom fortsätta ge Manchester United-lånet chansen på topp och bänka storstjärnan Benzema i ligaspurten. Även om han skulle få chansen från start flera gånger så ser det ändå ut som Chicharito kommer hamna i en annan klubb nästa höst. I artiklarna ”Chicharito kan hamna i Ryssland” och ”Chicharito jagad av SJU klubbar” står det mer om 26-åringens klubbsituation och hans eventuella framtid.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply