Edinson Cavani flyttar till Atlético Madrid?

Edinson Cavani flyttar till Atlético Madrid?

Atlético Madrid vill värva Edinson Cavani

Enligt flera medier i Italien, Spanien och Frankrike är Atlético Madrid ute efter att värva Edinson Cavani från Paris Saint-Germain.

Atlético Madrid jagar vilt Edinson Cavani för att värva uruguayanen till nästa säsong, det skriver medier i Italien, Spanien och Frankrike. Anfallaren är trots Zlatan Ibrahimovic lämnande inte nöjd med sin situation och plats i klubben och sägs därför vara nära att lämna den franska huvudstadsklubben i sommar. Cavani själv ska vara väldigt positiv till en flytt och berättade i dagarna under en presskonferens att han gillar Atlético Madrid.

– Det är ett väldigt bra lag som visat intresse för mig och det är något som gör mig väldigt glad. Det är alltid kul när stora lag visar intresse för en och att de är en stor klubb är det inget tvivel om. Atléticos president har visat det, tränaren har visat det och Diego (Godín, landslagskamrat) har även visat det. Om det kommer hända något mer vet man aldrig.

Samtidigt poängterade anfallaren att han fortfarande är en PSG-spelare.

– För tillfället är jag dock en PSG-spelare och kommer respektera klubben tills sista dagen som jag bär denna tröjasäger Cavani.

Enligt den spanska tidningen Mundo Deportivo har Atlético Madrid varit i kontakt med Cavanis bror och tillika agent Walter Guglielmone för att försöka få till en övergång. Redan förra sommaren var man överens om en flytt men då kunde den spanska huvudstadsklubben inte betala vad PSG krävde för en övergång.

Under samtalen mellan Atléticos president Miguel Ángel Gíl Marín och Cavanis representant ska det ha framkommit att Cavani vill spela i Atlético, om man skulle komma att lämna PSG, detta samtidigt som spelaren ska ha sagt nej till Juventus för att istället vänta på ett bud från Atlético Madrid.

Skulle Cavani flytta till Vicente Calderón kommer 29-åringen tvingas gå ner i lön från de 10 miljoner euro han har för tillfället. Cavanis kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2018.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply