Cechs öde beslutas nästa vecka

Det blir antingen Arsenal eller Manchester United för Petr Cech nästa säsong

Petr Cech sade för ett par månader sedan att han inte skulle förlänga sitt utgående kontrakt med Chelsea på grund av att Thibaut Courtois numer agerar förstamålvakt. Nästa klubbadress kommer bli Arsenal eller Manchester United enligt Sky Sports.

Säsongen har inte varit så rolig för Petr Cech. José Mourinho valde att kalla hem Thibaut Courtois från sin tvååriga låneperiod i Atlético Madrid och snabbt fick Cech infinna sig i rollen som andramålvakt. Totalt sett blev det endast 6 ligamatcher och 15 matcher totalt för den 112-faldiga tjeckiska landslagsmannen. Cech var dock inte nöjd med att speltiden blev så knappt och inte helt oväntat nog meddelade han Chelsea att han ville byta klubb efter säsongen. Inte helt oväntat nog fanns det gott om intressenter, främst visade konkurrenterna Arsenal och Manchester United störst intresse. Nu när transferfönstret närmar sig ser det fortfarande ut som om det kommer bli någon av Arsenal eller Manchester United som nästa klubbadress, detta enligt Sky Sports.

José Mourinho har tidigare varit emot försäljning av sina spelare till toppkonkurrenter, något han har varit i en dispyt med Arsene Wenger för någon säsong sedan. Men Mourinho ska ha givit Cech sin välsignelse att gå till vilken klubb han vill.

Näst vecka avgörs Cechs öde

Cech, med över 350 matcher för Chelsea sedan 2004, har haft möte med både hans agent och Chelsea vid ett flertal tillfälle om flytten. Nästa vecka ska han hålla ett nytt möte med Chelsea för att diskutera framtiden.

– Först måste jag komma överens med klubben om hur villkoren skulle vara om jag lämnar, säger Cech enligt Sky Sports och fortsätter förklara nästa veckas planer.

– Nästa vecka ska vi ha ett möte med Chelsea och bestämma min framtid.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply